Гунарс Цилінскі

Добавить новую картинку!
Дата народження:
23.05.1931
Дата смерті:
25.07.1992
Поховання дата:
30.07.1992
Дівоче прізвище персони:
Гунарс Алфредас Цилінскіс
Додаткові імена:
Gunārs Cilinskis, Гунарс Цилинскис, Gunars, Gunnar Zilinsky, Zilinskij, Гунар Цилинский, Цилинскис, Gunaras Cilinskis, , Gunārs Cilinskis
Категорії:
, Aктор, Сценарист, кінорежисер
Громадянство:
 латиш
Кладовище:
Cimetière de la Forêt (Riga)

Гунарс Цилінскіс, повне ім'я Цилінскіс Гунарс Алфредас, латис. Gunārs Cilinskis (*23 травня 1931, Огре — †25 липня 1992) — латвійський актор. Народний артист СРСР (1979). Лауреат Державної премії СРСР (1968).

Народився 23 травня 1931 р. Помер 1992 р. Закінчив Латиську консерваторію (1955).

Фільмографія

Знімався у фільмах:

  • «Армія «Плиски»» (1964),
  • «Капітан Нуль» (1964),
  • «Тобаго» змінює курс» (1965),
  • «Ноктюрн» (1966),
  • «Годинник капітана Енріко» (1967),
  • «Сильні духом» (1967),
  • «Театр» (т/ф),
  • «Часи землемірів» (1968, Каспар)
  • «Армія «Плиски» знову в бою» (1968, Платайс-Загурський)
  • «Промені в склі» (1969, Валтерс Апс)
  • «Соняшники» (І girasoli, 1970),
  • «Шах королеві діамантів» (1973, капітан Соколовський)
  • «Під перекинутим місяцем» (1976, Арвід Гіріс)
  • «Подарунки по телефону» (1977, Полковник)
  • «Чоловічі ігри на свіжому повітрі» (1978, Леонід Янович)
  • «За скляними дверима» (1979, Лієпіньш)
  • «Перевертень Том» (1983, Том)
  • «Спадкоємиця «Перевертнів»» (1990, господар хутора)
  • та в українській кінокартині «Сильніше урагану» (1961, Буш).

Література

  • Кинословарь: В 2-х т. Т.2. М., 1970. — С.1154;
  • Кокоревич Б. А. Гунар Цилинский. М., 1978;
  • Кино: Энциклопедический словарь. М., 1987. — С.479;
  • Всемирный биографический Энциклопедический словарь. М., 1998. — С.838.

Джерело: wikipedia.org, news.lv

Немає місць

    loading...

        Відносини

        Iм'я зв'язокТип відносинДата народженняДата смертіОпис
        1Alfrēds CilinskisAlfrēds CilinskisБатько00.00.1902
        2Vera CilinskisVera CilinskisМама00.00.190000.00.1966
        3Aigars CilinskisAigars CilinskisСин24.05.195800.00.2007
        4Velta LīneVelta LīneДружина28.08.192331.12.2012
        Ключові слова