Стіві Рей Вон

Добавить новую картинку!
Дата народження:
03.10.1954
Дата смерті:
27.08.1990
Додаткові імена:
Stevie Ray Vaughan, Stephen „Stevie“ Ray Vaughan, SRV, Стиви Рэй Вон, Стивен Рэй Вон
Категорії:
Автор пісні, Музикант, Продюсер, Рок-музикант, Співак, гітарист
Громадянство:
 американець
Кладовище:
Moselle, Laurel Land Cemetery

Стіві Рей Вон (англ. Stevie Ray Vaughan, *3 жовтня 1954, Даллас, Техас, США — †27 серпня 1990, Іст-Трой, Вісконсін, США) — американський гітарист, співак, автор і продюсер в жанрі блюз-рок. Один з впливових гітаристів у світі в своєму жанрі. У 2003 році журнал Rolling Stone нагородив Стіві Рей Вона сьомим номером в «100 найкращих гітаристів усіх часі»в за версією журналу Rolling Stone, а журнал Classic Rock поставив його на третє місце в їхньому списку «100 найкрутіших героїв гітари» в 2007 році.

Молодший брат Джиммі Вона.

Загинув під час аварії гелікоптера.

Дискографія

Студійні альбоми
  • Texas Flood (1983)
  • Couldn't Stand the Weather (1984)
  • Soul to Soul (1985)
  • In Step (1989)
  • Family Style (1990) (із братом Джиммі Воном як The Vaughan Brothers)
  • In Session (1999) (записаний разом із Альбертом Кінгом 3 грудня 1983 року)
Концертні альбоми
  • Live Alive (1986)
  • In the Beginning (1992)
  • Live at Carnegie Hall (1997)
  • Live at Montreux 1982 and 1985 (2001)
  • Live In Tokyo (2006)
Збірники
  • The Sky Is Crying (1991)
  • Greatest Hits (1995)
  • The Real Deal: Greatest Hits Volume 2 (1999)
  • Blues at Sunrise (2000)
  • SRV (2000)
  • The Essential Stevie Ray Vaughan and Double Trouble (2002)
  • Martin Scorsese Presents the Blues — Stevie Ray Vaughan (2003)
  • The Real Deal: Greatest Hits Volume 1 (2006)
  • Solos, Sessions and Encores (2007)

Саундтреки

  • сингл «Mary Had a Little Lamb» — звучить в центральній сцені культового фільму Квентіна Тарантіно «Від заходу до світанку»

Джерело: wikipedia.org

Немає місць

    loading...

        Відносини

        Iм'я зв'язокТип відносинДата народженняДата смертіОпис

        Не вказано події

        Ключові слова