Рохеліо Герра

Добавить новую картинку!
Дата народження:
08.10.1936
Дата смерті:
28.02.2018
Дівоче прізвище персони:
Hildegardo Francisco Guerra Martínez,
Додаткові імена:
Rogelio Guerra, Рохелио Герра,
Категорії:
Aктор
Громадянство:
 мексиканець
Кладовище:
Встановіть кладовищі

Рохеліо Герра (ісп. Hildegardo Francisco Guerra Martinez, відомий як Rogelio Guerra (8 жовтня 1936, Аґуаскальєнтес, Мексика — 28 лютого 2018, Мехіко, Мексика) — мексиканський актор театру і кіно, а також майстер дубляжу.

Біографія

Народився 8 жовтня 1936 року в Агуаскальєнтес. Знімався з 1958по 2013 рік. Спочатку грав у театрі у п'єсах, а з 1963 року дебютував і в кінематографі. За своє довге плідне життя і кар'єру він знявся в 101 роботі в кіно, серед яких присутні і теленовели. Володів іспанською та англійською мовами, внаслідок цього перші мексиканські фільми, зіграні ним і продані в Голлівуд, він озвучив англійською мовою сам без допомоги акторів дубляжу.

У кіно знімався не тільки у себе на батьківщині в Мексиці, а також в США, також грав у театральних мексиканських п'єсах разом з видатними коміками Кантінфласом та Луїсом Феліпе Товаром. Справжня слава до актора прийшла у 1979 році, коли режисер Фернандо Чакон запросив його у культовий телесеріал «Багаті також плачуть», де йому довірили головну роль Луїса Альберто Сальватьєрри. Після цієї прем'єри актор став світовою знаменитістю, а в 1992 році після прем'єри телесеріалу «Багаті теж плачуть» в Україні та країнах колишнього Радянського Союзу. Глядачі з екс-СРСР повірили герою Луїса Альберто і в нього закохалися. В 2013 році після виходу телесеріалу «Те, що життя в мене вкрало», він вирішив залишити кінематограф і присвятити своє життя улюбленому театру, займався ліпленням скульптурних композицій, а також вів курси акторської майстерності як для дітей, так і для дорослих.

Помер 28 лютого 2018 року в Мехіко від зупинки серця.

Особисте життя

Рохеліо Герра був одружений з Марібель Роблес.

Фільмографія

Серіали Televisa
  • 1964 — Грозовий перевал
  • 1966 — Любов і зарозумілість
  • 1966 — Сильніше, ніж твоя любов
  • 1967 — Будинок звірів
  • 1974 — Зловмисниця — Габіно.
  • 1975 — Беззахисний
  • 1976 — Бандити із замерзлої річки — Хуан Робреньйо.
  • 1977 — Помста — Султан де Оман.
  • 1978 — Доменіка Монтеро — Хосе Марія Роблес.
  • 1979 — Багаті також плачуть — Луїс Альберто Сальватьєрре Ісагірре (дубляж Олексій Борзунов).
  • 1982 — Ванесса — Пієрре де Сайнт-Гермайн.
  • 1983 — Амалія Батіста — Хосе Роберто.
  • 1984 — Іскорка — Естебан.
  • 1984 — Принцеса — Сантьяго.
  • 1985 — Пожити трошки — Грегоріо Меріса Обергин.
  • 1987 — Втрачені роки
  • 1989 — Білі ангели — Хорхе.
  • 1993 — Бідні родичі — Раміро Сантос.
  • 1995 — Марія Хосе — Рауль Алмазан.
  • 2008 — Завтра — це назавжди — Артеміо Браво.
TV Azteca[ред. • ред. код]
  • 1996 — Без права на любов — Комендант Фернандо Гомес Міранда.
  • 1998 — Azul Текіла — Адольфо Берріосабаль.
  • 2000 — Жінка з характером — Леонардо Прадо.
Telemundo[ред. • ред. код]
  • 2004 — Сапата: Любов за замовчуванням — Еухеніо Ескандон.

Театральні п'єси

  • 1966 — Гамлет — Вільям Шекспір.
  • 1981 — Маленький принц
  • 2005 — Гамлет
  • 2008 — Піноккіо — Карло Коллоді.
  • 2012 — Панорама з мосту — Артур Міллер.
Багаті також плачуть

В ролях

  • Вероніка Кастро (Veronica Castro) (1952) — Маріанна Вільяреаль
  • Рохеліо Герра (Rogelio Guerra) (1936-2018) — Луїс Альберто Сальват'єрра
  • Едіт Гонсалес (Edith Gonzalez) (1964) — Марісабель Сальват'єрра
  • Леонардо Даніель (Leonardo Deniel) (1954) — Леонардо Мендісабаль
  • Гільєрмо Капетільйо (Gillermo Capetillo) (1957) — Бето (Альберто Сальватрра)
  • Карлос Камара (Carlos Camara) — Карлос Кастан'єдо
  • Росіо Банкелс (Rocio Banquells) (1960) — Естер Ісагіре де Сальват'єрра
  • Августо Бенедіго (Augusto Benedigo) (1909 — 92) — Дон Альберто Сальват'єрра
  • Алісія Родрігес (Alicia Rodriges) (1935) — донна Єлена Сальват'єрра I
  • Колумба Домінгес (Columba Dominguez) (1928) — Марія I
  • Марілу Елісага (Marily Elizaga) (1923 — 95) — донна Єлена Сальват'єрра II
  • Марікрус Нахера (Maricruz Nagera) — Марія II
  • Флор Прокуна (Flor Procuna) — Ірма Рамос
  • Мігель Палмер (Migiel Palmer) (1942) — Діего Авілла I
  • Фернандо Лухан (Fernando Lujan) — Діего Авілла II
  • Рафаель Банкелс (Rafael Bangels) — Падре Адріан
  • Крістіан Бах (Cristian Bach) (1960) — Джоана Сміт
  • Іоланда Меріда (Uolanda Merida) (1929) — Рамона
  • Марія Дорелл (Maria Dorell) — Сара Ріверес
  • Ада Карраско (Ada Carrasco) (1912 — 94) — Феліпа
  • Аврора Клавель (Aurora Clavel) (1936) — Мама Чоле
  • Марія Ребека (Maria Rebeca) (1970) — Марісабель (в дитинстві)
  • Гастон Тусет (Gaston Tusset)

Сценаристи

  • Інес Родена (1905—1985) (оригінальний текст)
  • Марія Сараттіні Дан (1942) (адаптація)
  • Карлос Ромеро (1946) (телевізійна версія)
  • Валерія Філіпс (телевізійна версія)

Джерело: wikipedia.org

Немає місць

    loading...

        Відносини

        Iм'я зв'язокТип відносинДата народженняДата смертіОпис

        Не вказано події

        Ключові слова