Патрік Свейзі

Добавить новую картинку!
Дата народження:
18.08.1952
Дата смерті:
14.09.2009
Додаткові імена:
Patrick Swayze, Patriks Sveizs, Patrick Wayne Swayze, Sveizijs, Патрик Суэйзи, Свейзи
Категорії:
Aктор, Художник
Гробниця місце:
Rancho de Dias Alegres ( «Ранчо Счастливых дней»)
Кладовище:
Встановіть кладовищі

Патрік Свейзі (англ. Patrick Wayne Swayze; *18 серпня 1952 — †14 вересня 2009) — американський кіноактор, музикант, композитор.

Мати Патріка була хореографом, і не дивно, що він з дитинства став займатися танцями і закінчив Балетну школу «Гаркнесс» і Балетну школу «Джоффрі».

У 1979 році він дебютував в кіно «Скейтаун» (США).

Залишивши професійний балет внаслідок старої футбольної травми, він став провідним танцівником престижної трупи «Elliot Feld Dance Company». Одночасно Свейзі почав брати уроки акторської майстерності.

Патрік Свейзі здобув світову популярність у 1987 році, зігравши головну роль в романтичній драмі «Брудні танці» (з Дженніфер Грей, Джеррі Орбах, Синтією Роудс). Малобюджетні «Брудні танці» в 1987 році побили всі рекорди прокату, були номіновані на Золотий глобус, зокрема за головну чоловічу роль.

Не менш відома і його робота в іншій романтичній мелодрамі — «Привид» 1990 року, де він грав разом із Демі Мур і Вупі Ґолдберґ. За роль у «Привиді» Патрік Свейзі знову був номінований на Золотий глобус. У кількох стрічках актор виступив як продюсер і композитор.

У березні 2008 року у Свейзі був діагностований рак підшлункової залози. Незважаючи на важке захворювання, Свейзі продовжив роботу над роллю в телесеріалі «The Beast».

Смерть

14 вересня 2009 року 57-річний Патрік Свейзі помер в США. Про це повідомила представник Свейзі Аннет Вульф. За її словами, останні два роки актор страждав на рак підшлункової залози і знав, що довго не проживе. Проте Свейзі продовжував зніматися в серіалі The Beast на одному з американських телеканалів і навіть відмовився заради цього від болезаспокійливих ліків.

Фільмографія

  • 1981 — МЕШ / M*A*S*H — Поранений, Гарі Старджис
  • 1983 — Ізгої / The Outsiders
  • 1983 — Рідкісна відвага / Uncommon Valor
  • 1984 — Червоний світанок / Red Dawn
  • 1985 — Північ та Південь / North and South
  • 1986 — Молода кров / Youngblood
  • 1986 — Північ та Південь: Книга друга / North and South, Book II
  • 1987 — Стальний світанок / Steel Dawn
  • 1987 — Брудні танці / Dirty Dancing
  • 1988 — Ворсоу на прізвисько «Тигр» / Tiger Warsaw
  • 1989 — Будинок біля дороги / Road House
  • 1989 — Найближчий родич / Next Of Kin
  • 1990 — Привид / Ghost
  • 1991 — На гребені хвилі / Point Break
  • 1992 — Місто задоволень / City Of Joy
  • 1993 — Відчайдушний тато / Fatherhood
  • 1995 — Вигадки / Tall Tale
  • 1995 — Три бажання / Three Wishes
  • 1995 — Вонгу Фу, з вдячністю за все! Джулі Н'юмар / To Wong Foo, Thanks for Everything! Julie Newmar
  • 1998 — Чорний пес / Black Dog
  • 1998 — Листи вбивці / Letters From a Killer
  • 2000 — Подорожні / Forever Lulu
  • 2001 — Донні Дарко / Donnie Darko
  • 2001 — Зелений дракон / Green Dragon
  • 2002 — Прокинувшись у Рино / Waking Up in Reno
  • 2003 — 11:14 / 11:14
  • 2003–2004 — Вупі (серіал) / Whoopi
  • 2003 — Останній танець / One Last Dance
  • 2004 — Кільце Дракона / George and the Dragon
  • 2004 — Копальні царя Соломона / King Solomon's Mines
  • 2005 — Ікона / Icon
  • 2008 - Звір / The Beast

 

Джерело: wikipedia.org

Немає місць

    loading...

        Відносини

        Iм'я зв'язокТип відносинДата народженняДата смертіОпис
        1
        Patsy SwayzeМама07.02.192716.09.2013

        Не вказано події

        Ключові слова