Dainis Virga

Добавить Фото!
Дата рождения:
05.12.1966
Дата смерти:
26.07.2003
Продолжительность жизни:
36
Дней с рождения:
20934
Годы с рождения:
57
Дни после смерти:
7552
Годы после смерти:
20
Дополнительные имена:
Дайнис Вирга, Dāniels
Категории:
Общественный деятель, Рок-музыкант
Национальность:
 латыш
Кладбище:
Liepāja, Centrālie kapi (Centrālkapi)

Latviešu rokgrupas "Līvi" bundzinieks un menedžeris.

Dainis Virga (1966—2003) bija latviešu mūziķis. Viņš bija grupas Līvi bundzinieks. Viņš tiek uzskatīts par visu laiku izcilāko Līvu bundzinieku.

Miris 2003. gada 26. jūlijā, kad kopā ar grupas biedriem devās no koncerta uz mājām un iekļuva ceļu satiksmes negadījumā.

Koncerts Z Studijā (HQ VIDEO) - "VIDEO" (1988)

Dainim Virgam ir brālis divus gadus vecākais Ainars Virga, ar kuru kopā muzicēja grupā "Līvi".

***

TV Net (12:25, 27. jūlijā, 2003) : Šonakt traģiskā avārijā ceļā no Daugavpils uz Rīgu iekļuvusi rokgrupa "Līvi"; bojā gājis grupas bundzinieks un producents Dainis Virga un skaņu operators Juris Jakovļevs. Savukārt grupas ģitārists Ainars Virga un basģitārists Jānis Grodums guvuši dažāda smaguma traumas.

To apstiprināja Grodums, kurš nevēlējās sīkāk komentēt notikušo. Kā apstiprināja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns, vakar ap plkst.23.40 30 kilometrus no Daugavpils notika ceļu satiksmes negadījums, kurā bojā gāja divi cilvēki, bet vēl divi cieta. Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes preses sekretāre Ingūna Dunda informēja, ka policija informāciju par notikušo saņēmusi aptuveni plkst.2 naktī. Negadījums noticis uz Rīgas-Daugavpils šosejas, Nīcgales pagastā, 208.kilometrā. Automašīna "BMW 318", kuru vadīja Ainars Virga, pārbrauca pāri sadalošajai zaļajai joslai, iebrauca pretējā joslā un nobrauca no ceļa. Negadījuma vietā gāja bojā Dainis Virga un Jakovļevs.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, automašīna pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ uz šosejas bija spiesta strauji bremzēt, iespējams, tās ceļu šķērsojis dzīvnieks. Uz Rīgas-Daugavpils šosejas ir redzamas bremzēšanas pēdas. Automašīna kļuvusi nevaldāma, tā šķērsojusi ceļu sadalošo zaļo zonu un apmetusi vairākus kūleņus. Vadītāja organismā alkohols nav konstatēts, arī blakus sēdošais Grodums nebija dzēris. Bojā gājušie sēdēja automašīnas aizmugurē. Grodums ar Virgu sēdēja priekšā, viņiem konstatēti dažādi sasitumi. Pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas mūziķi atlaisti mājās.

Daugavpils policija lemj par krimināllietas ierosināšanu pēc Krimināllikuma 260.panta - ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšana. Saskaņā ar šo Krimināllikuma pantu par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 10 gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā. Policija turpina izmeklēšanu.

Izdevniecības "MicRec" direktors, "Līvu" mūzikas izdevējs Guntars Račs sacīja, ka grupas ģitārists Ainars Virga pēc notikušā negadījuma atrodas šokā, arī Grodums ļoti pārdzīvo notikušo. Abi mūziķi ir guvuši smadzeņu satricinājumus, kā arī nebūtiskus nobrāzumus. Račs nevarēja pateikt, kas ir bijis notikušās avārijas cēlonis, jo vēl neesot runājis ar mūziķiem. Pēc notikušā nelaimes gadījuma "Līvu" nākotne ir neskaidra, jo bija plāni par jauna albuma izdošanu, taču tagad grūti esot pateikt, kas notiks tālāk, sacīja Račs, piebilstot, ka bojā gājušo piemiņa tiks pienācīgi glabāta.

"Līvi" Daugavpilī bija ieradušies uz mūzikas festivālu "Oldies Rock", kurā piedalījās kopā ar citiem pašmāju rokmūziķiem, septiņdesmito gadu britu "glamrock" grupu "Slade" un rokgrupu "Alisa" no Krievijas. Vēl šā gada pavasarī "Līvi" paziņoja par atkalapvienošanos, kad pēc pusotra gada, kas pavadīts ASV, atgriezās "Līvu" ilggadējais ģitārists, līderis un dziesmu autors Ainars Virga. Grupas plāni sniedzās līdz 2005.gadam, kad bija paredzēts svinēt grupas 30 gadu jubileju. Šis ir jau otrais gadījums, kad "Līvi" iekļūst traģiskā autokatastrofā. 1985.gadā autokatastrofā bojā gāja grupas idejiskais līderis un ievērojamā rokmūzikas autoritāte Ēriks Ķiģelis.

Savukārt 2000.gada 16.maijā autokatastrofā smagi cieta cits Liepājas mūziķis Rodrigo Fomins. Uz šosejas Talsi-Stende-Kuldīga 25.kilometrā automašīna "Mercedes Benz 230", kuru vadīja Fomins, ietriecās baļķu vedējā. Avārijā Igo guva galvaskausa lūzumu, vairākas lauztas ribas, kreisā apakšstilba divpusēju lūzumu un kreisā augšdelma lūzumu. Mūziķis, lielā mērā pateicoties cilvēku atsaucībai - sarīkotajai bezprecedenta labdarības akcijai "Turies. Igo!", šobrīd ir atveseļojies.

Uz šosejas Rīga-Daugavpils šogad ir notikušas vairākas lielas avārijas. Naktī uz 17.jūliju starp Ogri un Ikšķili, braucot virzienā uz Rīgu, kravas automašīna "MAN" ar puspiekabi ietriecās kravas automašīnā "Mercedes Benz" ar puspiekabi. Negadījuma, kurā cieta "MAN" pasažiere, rezultātā tika pilnībā nosprostota ceļa braucamā daļa virzienā uz Rīgu. Avārijas ar bojā gājušajiem un cietušajiem uz šī ceļa reģistrētas 26.jūnijā, 24.jūnijā, 5.aprīlī, 4.aprīlī, 24.martā, 21.martā, 12.martā, 15.janvārī, 7.janvārī, 3.janvārī, 2.janvārī un 1.janvārī.

Dainis Virga dzimis 05.12.1966. bija sabiedrisks darbinieks un aktīvi darbojās Latvijas Republikas teritorijā līdz 2003. gadam.

Atbilstoši SIA Lursoft, preses un interneta resursu datiem, Dainis Virga bija saistīts ar šādām organizācijām:

Viņš nomira 36 gadu vecumā, 2003. gadā.

 

Источник: wikipedia.org, lursoft.lv

Нет привязок к месту

    loading...

        Связи

        ИмяРодствоДата рожденияДата смертиОписание
        1Ivars VirgaIvars VirgaОтец30.12.193522.02.2019
        2
        Augusts Žano Ferdinands VirgaДед00.00.190600.00.1983
        3
        Alma VirgaБабушка28.08.190300.00.1982
        4
        Ernests GertsonsПрадед10.10.185115.11.1909
        5
        Anna GertsonsПрабабушка15.09.185928.10.1942
        Бирки