Indulis Sūna

Добавить Фото!
Дата рождения:
02.05.1950
Дата смерти:
10.03.2022
Продолжительность жизни:
71
Дней с рождения:
27031
Годы с рождения:
74
Дни после смерти:
786
Годы после смерти:
2
Категории:
Педагог, учитель, Скрипач, умер в эмиграции
Национальность:
 латыш
Кладбище:
Указать кладбище

Dzimis Rīgā, miris Toronto, Kanādā                 Vijolnieks

Vijoļspēli sāka mācīties Jelgavas mūzikas vidusskolā, tālāk J.Vītola Valsts konservatorijā un P,Čaikovska Maskavas Valsts konservatorijas asistentūrā.

Jelgavas skolā sākās radošā sadarbība ar talantīgo pianisti Ilgu, kas mācījās klavieru klasē. Viņu kopspēle turpinājās visus nākamos 50 gadus, piedaloties vairākos konkursos, solo koncertos, trio un stīgu kvartetos. Komponists A. Grīnups ir veltījis Sūnām 2.sonāti vijolei un klavierēm, arī J.Ķepītis savu Sonāti vijolei un klavierēm.

Bijis Filharmonijas stīgu kvateta pirmais vijolnieks, Filharmonijas solists, pedagogs Konservatorijā un J.Mediņa mūzikas vidusskolā. I.Sūna lepojās ar savu Mārtiņa Zemīša darināto vijoli.

Atškirīgs dzīves posms ģimenei sākās 1991.gadā Toronto Kanādā. Koncerti sniegti ne tikai latviešu publikai. Ieskaņoti 16 kompaktdiski  ar dažādām programmām, sākot ar klasisko mūziku un beidzot ar deju mūziku un sirdij tuvām meldijām. Indulis un Ilga Sūnas ir vienmēr popularizējuši latviešu mūziku Kanādas multikulturālajā sabiedrībā.

Avots: latviesi.com

 

Нет привязок к месту

    loading...

        Связи

        ИмяРодствоДата рожденияДата смертиОписание
        1Ilga SūnaIlga SūnaЖена22.11.194927.02.2020

        Не указано событие

        Бирки