Drosma Zariņa - Jurjeva

Добавить Фото!
Дата рождения:
03.05.1957
Дата смерти:
05.07.1989
Продолжительность жизни:
32
Дней с рождения:
24438
Годы с рождения:
66
Дни после смерти:
12687
Годы после смерти:
34
Категории:
Жертва катастрофы, Журналист
Национальность:
 латыш
Кладбище:
Указать кладбище

Vēsturnieks prof. Dr. Edgars Andersons miris satiksmes nelaimē pie Sanfrancisko, 100 jūdžu no viņa dzīves vietas Sanhosē, 5.jūlijā no rīta. Viņa automašīna sadūrusies ar pretimnākošu kravas spēkratu. Viņa līdzbraucēja, viešņa no Latvijas Drosma Jurjeva, sadursmes brīdī izmesta no mašīnas un mirusi slimnīcā. Profesors sadragāts uz vietas. Rīgā Drosmai palika vīrs un 9 gadus veca meitiņa.

Avots: "Brīvā Latvija", 10.07.1989

**********

Vašingtona (TASS). Autokatastrofā Kalifornijas štatā gājusi bojā Latvijas televīzijas un radio žurnāliste Drosma Jurjeva. Reizē ar viņu gājis bojā arī Sanhosē universitātes profesors, Latvijas vēstures speciālists Edgars Andersons. Sanhosē universitātes informācijas nodaļas izplatītā speciālā paziņojumā teikts, ka Drosma Jurjeva un Edgars Andersons braukuši mājup no latviešu dziesmu svētkiem Dienvidkalifornijā. Autokatastrofas apstākļi tiek izmeklēti.

Kā paziņoja laikraksts «Sen Hose Mercury News», atsaucoties uz Kalifornijas ceļu patruļdienesta darbiniekiem, mašīna, pie kuras stūres atradās profesors Andersons, iebraukusi pretējās kustības joslā un sadūrusies ar kravas automašīnu. «1944. gadā no Latvijas emigrējušais E. Andersons bija vadošais speciālists Baltijas pētījumu jomā,» atzīmē avīze. (Rīgas Balss, Nr.160 (13.07.1989))

****
Šī nav viņa pirmā autokatastrofa: "Daudziem buršu saimes locekļiem jau zināms, ka prof. Dr. Edgars Andersons, Tal., 1966. gada vasarā loti smagi cieta autokatastrofā, bet tagad ir jau pa daļai pārvarējis ievainojumu sekas." (Universitas, Nr.19 (01.04.1967))

***

Drosma Jurjeva nāk no Ļaudonas, kur joprojām Ļaudonā un Madonā dzīvo divas viņas māsas.
Vīrs - Sergejs Jurjevs
Bijušais vīrs - Žanis Viņškēvičs
Meita - Karlīna Jurjeva, tulkošanas firmas "Inscritus" īpašniece
Vecāki -  Jānis Pāvilsons un Lilija Pāvilsone

Нет привязок к месту

    loading...

        Связи

        ИмяРодствоДата рожденияДата смертиОписание

        Не указано событие

        Бирки