​Arnoldas Lininis

Please add an image!
Birth Date:
11.12.1930
Death date:
12.09.1998
Person's maiden name:
Арнольд Лининьш
Extra names:
Arnolds Liniņš,
Categories:
Actor, Director
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Cimetière de la Forêt (Riga)
Arnoldas Lininis (latv. Arnolds Liniņš, 1930 m. gruodžio 11 d. Ryga – 1998 m. lapkričio 12 d. ten pat) – latvių teatro aktorius, režisierius.

Turinys

Biografija

1952 m. Latvijos Jazepo Vytuolo konservatorijoje Rygoje baigė aktorinį meistriškumą, 1963 m. – režisūrą, 1965 m. – A. Lunačiarskio teatro meno instituto Aukštuosius režisūros kursus Maskvoje.

Nuo 1952 m. Latvijos dramos teatro aktorius, nuo 1960 m. Latvijos jaunimo teatro aktorius ir režisierius, nuo 1966 m. Latvijos nacionalinės operos režisieriaus asistentas ir režisierius, 1971–1987 m. Latvijos Janio Rainio dailės teatro vyr. režisierius, nuo 1987 m. – režisierius. Nuo 1971 m. dėstė Latvijos J. Vytuolo konservatorijoje.

Vaidmenys

Teatre

  • Piotras – Aleksandras Ostrovskis. Miškas, 1953 m.
  • Nolinis – Rudolfas Blaumanis. Indranai, 1954 m.
  • Marius – Ana Brigaderė. Princesė Gungeda ir karalius Brusubarda, 1961 m.
  • Dornas – Antonas Čechovas. Žuvėdra, 1996 m.

Filmografija

  • Pajūrio klimatas, 1974 m., rež. Rolandas Kalninis
  • Teatras, 1978 m., rež. Janis Streičas
  • Nebaigta vakarienė, 1979 m., rež. Janis Streičas
  • Trumpas pamokymas mylėti, 1982 m., rež. Imantas Krenbergas
  • Svetimos aistros, 1983 m., rež. Janis Streičas
  • Paskutinis reportažas, 1986 m., rež. Dzidra Ritenberga
  • Depresija, 1991 m., rež. Aloizas Brenčas
  • Granšanų šeimos paslaptis, 1991 m., rež. Ada Neretniecė

Pastatymai

  • Egonas Lyvas. Velniakaulio dvyniai, 1967 m.
  • Justinas Marcinkevičius. Siena, 1970 m.
  • Viljamas Šekspyras. Ričardas III, 1972 m.
  • Andrejis Dripė. Paskutinis barjeras, 1974 m.
  • Henrikas Ibsenas. Brandas, 1975 m.
  • Gunaras Priedė. Tavo geras vardas, 1978 m.
  • Justinas Marcinkevičius. Mindaugas, 1979 m.
  • F. Brukneris. Elžbieta, Anglijos karalienė, 1980 m.
  • Janis Rainis. Juozapas ir jo broliai, 1981 m.
  • Rudolfas Blaumanis. Siuvėjų dienos Silmačiuose, 1993 m.).

Source: wikipedia.org

Places

Images Title Relation type From To Description Languages
1Rīgas Valsts vācu ģimnāzijaRīgas Valsts vācu ģimnāzijalv

    loading...

        Relations

        Relation nameRelation typeBirth DateDeath dateDescription
        Tags