Imants Ivars Fridrihsons

Please add an image!
Birth Date:
24.12.1933
Death date:
08.08.2023
Length of life:
89
Days since birth:
33001
Years since birth:
90
Days since death:
267
Years since death:
0
Categories:
Assistant Professor, Judge, Lawyer, Senator, Supreme court
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Rīgas kremācijas centrs

8. augustā 89 gadu vecumā mūžībā devies bijušais Augstākās tiesas senators Imants Fridrihsons.

Pēc Latvijas Valsts universitātes Ekonomikas un juridiskās fakultātes absolvēšanas 1957.gadā Imants Fridrihsons ievēlēts par tiesnesi Talsu rajona tiesā, bijis arī tiesas priekšsēdētājs.

1963. gadā ievēlēts par Augstākās tiesas tiesnesi, pārvēlēts šajā amatā pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas 1990. gadā.

Atjaunojot kasācijas instanci – Senātu, bijis Civillietu departamenta senators kopš tā pirmā sastāva izveidošanas 1995. gadā līdz 2006. gada beigām.

Augstākajā tiesā nostrādāti 43 gadi.

Imants Fridrihsons bija arī lektors Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Civiltiesisko zinātņu katedrā un docents Sociālo tehnoloģiju augstskolā, pasniedzis Juridiskajā koledžā.

Strādājis Civillikuma ģimenes tiesību daļas, likuma „Par bāriņtiesām un pagasttiesām” un Adopcijas noteikumu izstrādes darba grupās. Civilprocesa likuma komentāru un Juridisko terminu vārdnīcas līdzautors.

Saņēmis Augstākās tiesas Temīdas balvu nominācijā „Gada cilvēks – 2006”, apbalvots ar Tieslietu sistēmas I pakāpes Goda zīmi 2008. gadā.

Augstas klases godprātīgi juristi – tā par atjaunotā Senāta pirmā sastāva senatoriem sacījis tā laika Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns. Imantu Fridrihsonu viņš minējis vienu no pirmajiem.

Augstākā tiesa izsaka līdzjūtību Imanta Fridrihsona dzīvesbiedrei, bērniem, mazbērniem un mazmazbērniem.

Source: LR Augstākā tiesa

No places

    loading...

        Relations

        Relation nameRelation typeBirth DateDeath dateDescription
        Tags