Oļģerts Miķelsons

Please add an image!
Birth Date:
10.01.1927
Death date:
18.04.2019
Length of life:
92
Days since birth:
35541
Years since birth:
97
Days since death:
1840
Years since death:
5
Categories:
Artist, Builder, Engineer
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Rīgas kremācijas centrs

Oļģerts Miķelsons bija Rīgas Evaņģēliski luteriskās Misiones draudzes darbinieks, draudzes dievnama mākslinieciskā tēla izveidotājs.

Dzimis 1927. gadā. Piedalījies Otrajā pasaules karā. 1950. gadā beidzis celtniecības inženieru skolu. Strādājis par būvinženieri.

Jau 20. gs.70. gados, dzīvojot Jūrmalā, Rīgas ielā 4, sāka dekorēt nama apkārtni ar mozaīkām un skulpturāliem veidojumiem no oļiem. Vēlāk Rīgas periodā šādas mākslinieciskas izpausmes tika realizētas vēl spilgtāk.

Uz dzīvi Rīgā Oļģerts Miķelsons pārcēlās 1983. gadā, apmetās Čiekurkalnā. Gandrīz 30 gadu garumā, bet it īpaši 80. un 90. gados strādājis pie Čiekurkalnā esošā Misiones ev. lut. draudzes dievnama un tā dārza veidola - veidojis skulpturālus objektus, krāsainas stikla un oļu mozaīkas, interjera gleznojumus. Viņa naivisma manierē veidotie darbi nereti salīdzināti ar Spānijas arhitekta Antonio Gaudi darbiem. 2017. gadā O.Miķelsona izveidotais Misiones dievnama ansamblis tika iekļauts valsts aizsargājamo pieminekļu sarakstā kā vietējas nozīmes mākslas piemineklis.

Otra O.Miķelsona aizraušanās bija mūzika. Sarakstījis aptuveni 70 dziesmas ar saviem un citu autoru vārdiem.

Pēdējo mūža cēlienu O.Miķelsons veselības problēmu dēļ pavadīja pansionātā.

Aizgāja mūžībā 92 gadu vecumā 2019. gada 18. aprīlī, Zaļajā ceturtdienā.

 

O.Miķelsonam veltīta filma Schreyenbusch Gaudi:

Schreyenbusch Gaudi, Riga Summer School 2014 Film

No places

    loading...

        No relations set

        31.12.2019 | Svarīgākie 2019.gada notikumi Latvijā un pasaulē

        Katrs gads ir ar kaut ko īpašs katram no mums atsevišķi vai visiem kopā. Mēģinām apkopot gada svarīgākos notikumus, kurus droši var rakstīt šeit ATMIŅU sadaļā. Lielākā daļa notikumu un personas ir norādītas pievienotajās saitēs, bet tas ir niecīgs daudzums no tā, kas noticies pasaulē. Papildinām un rakstām vēsturi kopā!

        Submit memories