Ojārs Pēteris Āboliņš

Дата рождения:
22.06.1936
Дата смерти:
21.11.2023
Продолжительность жизни:
87
Дней с рождения:
32098
Годы с рождения:
87
Дни после смерти:
171
Годы после смерти:
0
Категории:
Географ, Геолог
Национальность:
 латыш
Кладбище:
Указать кладбище
  • Bērnību pavadīja Launkalnes pagastā. Viņš skolas gaitas uzsāka Launkalnes pamatskolā, turpināja Mežotnes septiņgadīgajā skolā un beidza Smiltenes vidusskolā. Skolas gados spēlējis futbolu Smiltenes komandā. Šajā laikā arī sadraudzējies ar citu vēlāk ievērojamu ģeogrāfu Gunti Eberhardu.
  • Pēc vidusskolas beigšanas 1955. gadā O. Āboliņš iestājās Latvijas Valsts Universitātē, kur studēja ģeoloģiju un ģeogrāfiju. par labu šai izvēlei nozīmīga bija viņa tikšanās ar ģeoloģijas docentu Eduardu Grīnbergu, kurš Pļaviņās vadīja studentu praksi ģeoloģijā. O. Āboliņš bija aktīvs studentu zinātniskajā darbā, piedalījās ekspedīcijās un ekskursijās.
  • Strādājis Latvijas PSR Ģeoloģijas pārvaldē kā ģeologs un vadošais ģeologs. Piedalījies ģeoloģiskajos pētījumos un kartēšanas darbos Latvijā un citur PSRS.
  • Ģeogrāfijas zinātņu kandidāta grādu par pētījumu "Gaujas un tās pieteku ieleju sistēmas attīstību leduslaikmeta beigu posmā un pēcleduslaikmetā" aizstāvējis 1966. gadā Viļņā. 1991. gadā PSRS Zinātņu akadēmijā aizstāvēta ģeogrāfijas zinātņu doktora disertācija ģeomorfoloģijas un evolucionārās ģeogrāfijas apakšnozarē par glaciostruktūrām un ledāja morfoģenēzi, kas balstās uz ilgstošiem un detāliem pētījumiem par Latvijas ledāja augstieņu kā reljefa lielformu un to saposmojumu veidojošo reljefa vidējformu iekšējās uzbūves pētījumiem.

Нет привязок к месту

    loading...

        Взаимоотношения не установлены

        Не указано событие

        Бирки