Igors Bobirs

Добавить Фото!
Дата рождения:
30.11.1970
Дата смерти:
15.11.2023
Продолжительность жизни:
52
Дней с рождения:
19516
Годы с рождения:
53
Дни после смерти:
173
Годы после смерти:
0
Имя при рождении:
Игорь Бобирь
Категории:
Предприниматель
Кладбище:
Указать кладбище

Uzņēmējs, apcietināts uz aizdomu pamata par Krievijas FSB uzdevumā veiktām darbībām.

Igors Bobirs ir bijis saistīts ar bijušā drošības dienestu darbinieka, uzņēmēja un bijušā Saeimas deputāta Jura Juraša ģimeni. Pēc medijos izskanējušām ziņām, Jurašs pārdevis Bobiram zemi Burtnieku apkaimē. Tāpat, savulaik abas personas tikušās kādas iespējamas kukuļdošanas epizodes sakarā.

Bobira intereses aizstāvēja zv. advokāte Alla Barbaša,- Jura Juraša bijusī sieva. Advokāte vēstījusi, ka viņas klientu aizturot, policija nepamatoti esot izmantojusi elektrošoku un fizisku spēku, lai gan aizturētais neesot pretojies.

Miris apcietinājumā. 

*** 

Augusta sākumā VDD aizturēja Latvijas pilsoņus aizdomās par FSB uzdevumā veiktām darbībām, kas vērstas pret Latvijas un tās iedzīvotāju drošību. Trīs personas apcietinātas, vienai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.  Rīgas apgabaltiesa pirms dažām dienām noraidīja apelācijas sūdzības, un tas nozīmē, ka viņi paliks apcietinājumā.

“Nekā personīga” šīs  personas ir zināmas, tām ir bijusi un joprojām ir saistība ar Latvijas tiesībsargājošām iestādēm un to darbiniekiem. Par palīdzības sniegšanu naidīgās valsts specdienestam aizdomās tur kādreizējo Valsts policijas darbinieku Raiti Dolgovu (atrodas slimnīcā, ir smagā stāvoklī), uzņēmēju Igoru Bobiru un juristu Aleksandru Rjabikinu. Par viņiem publiski zināms maz.

  • Igoram Bobiram 2005. gadā naturalizācijas kārtībā piešķirta Latvijas pilsonība. Ilgus gadus vadījis apdrošināšanas kompānijas BTA Drošības dienestu. Patlaban  ir līdzīpašnieks un valdes loceklis vairākās privātfirmās.
  • Raitis Dolgovs līdz 2005.gadam bijis Kriminālpolicijas inspektors Rīgas reģionā Valsts policijā. Vēlāk pieņemts darbā Bobira vadītajā drošības dienestā BTA. Pēdējos gados strādā par  privātdetektīvu. Valsts policijas mājas lapā uzrādīts, ka sertifikātu saņēmis 2000.gadā.
  • Trešais apcietinātais ir jurists Aleksandrs Rjabikins. Viņš darbojas kā tiesnesis Saimnieciskajā šķīrējtiesā. Rjabikinam  pieder uzņēmumi, kuri reģistrēti Igoram Bobiram piederošajā īpašumā Rīgā Klijānu ielā. Un ir arī kopīgs uzņēmums ar  Bobiru “RC 7 Group”, ko pieminēja, kā vienmēr neko nepasakot, arī LTv raidījums "de Facto". Abi darbojas arī nodibinājumā Sertifikācijas akadēmija, kas gan ir likvidācijas procesā.
  • Kā zināms, skandalozais bijušais KNAB darbinieks un Saeimas deputāts Juris Jurašs, laikā kad sākās runas par likuma pārkāpumiem viņa darbā un par viņa saistību ar bijušo SAB darbinieku Aigaru Strapānu, pazuda no Latvijas. Cik zināms, esot kaut kur Ukrainā. Ir bijušas pāris publicitātes fotogrāfijas, kurām jārada apliecinājums, ka Jurašs aktīvi piedalās Ukrainas karā.

Saistība ar Bobiru joprojām ir arī Raitim Doglovam. Viņa firma “Meža biotops”, kas uzpērk īpašumus, reģistrēta Klijānu ielas adresē. Šajā uzņēmumā līdzīpašnieks ir arī Andrejs Podrezs, bijušai tiesībsargājošo un drošības iestāžu darbinieks. Podrezs VDD kriminālizmeklēšanā  ir Dolgova aizstāvis .

Arī apcietinātā Bobira aizstāvis advokāts Jānis Dambītis noraida pret viņa klientu vērstās aizdomas. Dambītis, arī bijušais tiesībsargājošo iestāžu darbinieks, zināms kā pietuvināts “Vienotības” politiķiem.

Savulaik sniedzis padomus premjeram Einaram Repšem un vairākiem finanšu ministriem, kas arī tagad ir aktīvi “Jaunās vienotības” politiķi. Apcietināto Bobiru Dambītis pazīstot sen. Jo kopā darbojušies apdrošināšanas biznesā.

***

Saskaņā ar SIA Lursoft datiem, Igors Bobirs bijis saistīts ar sekojošām organizācijām un uzņēmumiem

Источник: tv3.lv, pietiek.com, news.lv, lursoft.lv

Нет привязок к месту

    loading...

        Взаимоотношения не установлены

        Не указано событие

        Бирки