Eliezers Halfins

Добавить Фото!
Дата рождения:
18.06.1948
Дата смерти:
05.09.1972
Продолжительность жизни:
24
Дней с рождения:
27710
Годы с рождения:
75
Дни после смерти:
18865
Годы после смерти:
51
Категории:
Жертва терракта, Родом из Латвии, Спортсмен
Национальность:
 еврей
Кладбище:
Указать кладбище

Ja nebūtu palestīniešu teroristu, Rīgā dzimušais Eliezers Halfins varēja kļūt par pasaules mēroga sportistu, kuru par savējo sauktu gan Latvijā, gan Izraēlā. 1972. gada Minhenes olimpiskajās spēlēs Eliezeru un vēl desmit ebreju sportistus aukstasinīgi nogalināja teroristu organizācijas "Melnais septembris" kaujinieki. Pēc šīs traģēdijas Izraēlas specdienesti visus izdzīvojušos teroristus un operācijas plānotājus iznīcināja.

Lai arī Halfins Latvijā nodzīvoja sava mūža pirmos 20 gadus, par viņu šeit gandrīz nekas nav zināms. Viņa tēvs Eliass (Iļja) pirms 2. pasaules kara bija precējies ar Rebeku Vološu un 1939. gadā viņiem piedzima dēls Ābrams Leibs, liecina Latvijas Universitātes Jūdaikas studiju centra apkopotā informācija. Sākoties Vācijas iebrukumam okupētajā Latvijā, 1941. gada vasarā Eliasam izdevās evakuēties uz PSRS, kara laikā viņš cīnījās pret vācu iebrucējiem. Savukārt Rīgā palikusī Rebeka un viņu dēls 1941. gada rudenī nonāca Rīgas geto, kur gāja bojā. Holokaustā tika nogalināti arī Eliasa vecāki un visi viņa radinieki.

Pēc 2. pasaules kara Halfina tēvs Eliass atgriezās Rīgā un apprecējās ar Haju Gotu, kurai arī holokaustā bija nogalināta visa ģimene. Eliass strādāja par fotogrāfu, savukārt Haja šuva somas. 1947. gadā viņiem piedzima meita Rima, bet gadu vēlāk dēls Eliezers, kuru padomju Latvijā sauca par Lazaru. Puisis pēc pamatskolas sāka mācīties par mehāniķi un 15 gadu vecumā, kad bija jau pamēģinājis dažādus citus sporta veidus, sāka trenēties brīvajā cīņā.

1960-to gadu sākumā Eliezera treneris Rīgā bija Visvaldis Freidenfelds. 1969.gadā Eliezers pārcēlās uz Izraēlu un 7 mēnešus pirms nāves kļuva par Izraēlas pilsoni.

Apbedīts Kiryat Shaul kapsētā.

Нет привязок к месту

    loading...

        Взаимоотношения не установлены

        Бирки