Jānis Veismanis

Дата рождения:
10.07.1934
Дата смерти:
03.04.2021
Продолжительность жизни:
86
Дней с рождения:
32801
Годы с рождения:
89
Дни после смерти:
1122
Годы после смерти:
3
Отчество:
Aleksandrs
Категории:
Дирижер, Композитор, Музыкант, Орден Трёх звёзд (LV), Педагог, учитель
Национальность:
 латыш
Кладбище:
Указать кладбище

Dzimis Krievijā Smoļenskas apgabala Borjatinas apgabalā. 1946.gadā ar māti un jaunāko brāli Osvaldu atgriezās Latvijā. Tēvu bija zaudējis 1937.gadā.  Uz Smoļensku ar 9 bērniem bija pārcēlies J.Veismaņa  vectēvs  pirms 1.pasaules kara.

Bārbeles septiņgadīgajā skolā mūzikas skolotājs Grūbe atklāja zēna muzikālās dotības un viņa pirmais instruments bija akordeons. Karadienestā apgūti pūšamie instrumenti. Atgriežoties no armijas, iestājās Jelgavas mūzikas skolā, kur ieguva diriģenta un trombonista kvalifikāciju.

Absolvents tika norīkots darbā uz Saulkrastiem, kur no 1962.gada strādāja par pedagogu un kordiriģentu, dibināja vokālos ansambļus un korus. 47 gadus bija Saulkrastu jauktā kora "Bangotne" diriģents. Šeit cilveki ir nākuši dziedāt ar savām ģimenēm. Korī ir dziedājusi arī J.Veismaņa sieva Inese, meita Stella, dēli Andris un Alvis, mazmeita Anda. Paralēli darbam, Konservatorijā tik apgūta mūzikas pedagoģija un pie Gido Kokara kordiriģēšana.

1968.gadā kopā ar domubiedriem dibinājis Saulkrastu bērnu mūzikas skolu. Vairākus gadus vadījis Saulkrastu kultūras namu, šajā laikā 1981.gadā uzcelta jaunā ēka.

No pieciem J.Veismaņa bērniem vecākais dēls Andris izvēlējies mūziķa profesiju,  viņš ir LNO diriģents un mākslinieciskais padomnieks, asoc.profesors Mūzikas akadēmijā, vada Vidzemes kamerorķestri un kamerkori Ave Sol.

Avots: saulkrasti.lv

Источник: DD

Нет привязок к месту

    loading...

        Взаимоотношения не установлены

        Не указано событие

        Бирки