Linda Mičule

Добавить Фото!
Дата рождения:
11.02.1974
Дата смерти:
11.11.2020
Продолжительность жизни:
46
Дней с рождения:
18331
Годы с рождения:
50
Дни после смерти:
1255
Годы после смерти:
3
Категории:
Врач
Национальность:
 латыш
Кладбище:
Указать кладбище

46 gadu vecumā mūžībā devusies bijusī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenā ārste un valdes locekle, nefroloģe Linda Mičule.

Vispusēja, gudra, izpalīdzīga, lieliska kolēģe, atjautīga, draudzīga, zinātkāra un mīloša – tāds ir nefroloģes Lindas Mičules dzīves gājums, kurš 11. novembra aukstajā rudens rītā ir noslēdzies.

Darbu Ventspils slimnīcā (no 2010. gada 30. aprīļa SIA “Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”) daktere Mičule sāka 2006. gadā, pildot nefroloģes un internistes pienākumus.

2008. gada rudenī, esot Hemodialīzes nodaļas vadītājas amatā, pēc viņas iniciatīvas tika sākta peritoneālā dialīze. No 2010. gada daktere papildus veica arī Hemodialīzes nodaļas vadītājas un nefroloģes darbu arī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas filiālē Talsos. No 2015. līdz 2017. gadam Linda Mičule bija Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenā ārsta vietniece medicīniskā darba kvalitātē, no 2017. gada septembra līdz 2020. gada martam - valdes locekle un galvenā ārste.

2016. gada 28. septembrī SIA „Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas” Ventspils slimnīcas Hemodialīzes nodaļā svinīgi atklāts Kurzemes Nieru aizstājējterapijas centrs.

Pateicoties dakteres Mičules organizatoriskajām prasmēm un profesionalitātei, vairāk nekā 70 pacientiem veiktas sekmīgas nieres transplantācijas operācijas, vairāki pacientu tuvinieki motivēti kļūt par dzīvajiem nieres donoriem. Hemodialīzes nodaļā medicīnisko palīdzību saņēmuši ne tikai pacienti no visas Latvijas, bet arī no ārzemēm. Iepriekš daktere strādājusi Latvijas Transplantācijas centrā, turklāt no 2015. gada bijusi arī transplantācijas koordinatore Kurzemē.

Kolēģi uzsver, ka Linda bijusi ne vien augsta līmeņa ārste, bet arī lielisks, izpalīdzīgs un draudzīgs cilvēks.  

"Nieru slimību pacientiem hemodialīzes procedūras slimnīcā tiek veiktas trīs reizes nedēļā 4 stundu garumā, tādēļ viņiem nodaļa un personāls ir gluži kā otrās mājas un ģimene. Tieši šā iemesla dēļ katru gadu Linda organizēja svētkus pacientiem un arī kolēģiem, kopā tika svinēti Ziemassvētki un netika aizmirstas dzimšanas un vārda dienas," par dakteres Mičules darbu slimnīcā stāsta kolēģi. Redzēt Lindu nākam ar ziedu klēpjiem bijusi ierasta lieta.

Kaut dzīve un darbs pēdējos gados bijis saistīts lielākoties ar Ziemeļkurzemi, daktere Linda Mičule nekad neaizmirsa arī savu dzimto pusi un finansiāli atbalstīja dzimtās Cesvaines vidusskolas absolventus.

Par profesionalitāti, sirsnību, iejūtību un citām mediķim svarīgām īpašībām nefroloģe Linda Mičule Ventspilī saņēmusi titulus „Gada kolēģis 2011”, „Gada ārsts 2012”, “Gada ārsts – 2016/2017”. 2018. gadā par ieguldījumu veselības aprūpes sniegšanā pacientiem Dr. Linda Mičule saņēmusi Veselības ministrijas augstāko apbalvojumu – Atzinības rakstu. Viņas zinātniski pētnieciskie raksti vairākkārt publicēti Latvijas profesionālajos medicīnas žurnālos.

Нет привязок к месту

    loading...

        Взаимоотношения не установлены

        Бирки