Daina Kukele

Добавить Фото!
Дата рождения:
04.01.1941
Дата смерти:
24.03.2019
Похоронен:
28.03.2019
Продолжительность жизни:
78
Дней с рождения:
30479
Годы с рождения:
83
Дни после смерти:
1911
Годы после смерти:
5
Отчество:
Kārlis
Имя при рождении:
Ross
Кладбище:
Указать кладбище

Daina Kukele  dzimusi Ross, pasaulē nāca 1941. gada 4. janvārī Kuldīgas rajona Laidu pagastā. Jau tā paša gada jūnijā ģimene tika izsūtīta un Daina kā zīdainis nonāca Sibīrijas nežēlīgajos apstākļos. Pateicoties mātes un omītes gādībai, vecāko brāļu Ivara un Gunāra, kā arī māsas Lilianas atbalstam, bērnība aizritēja cīņā par izdzīvošanu, līdz pateicoties Sarkanā Krusta projektam, bērniem izdevās atgriezties Latvijā 1946. gadā. Te tika uzsāktas skolas gaitas Vecmīlgrāvī, tās turpinot Jelgavas pedagoģiskajā skolā. Dzīve agri piespieda Dainu kļūt patstāvīgai un uzņemties saviem gadiem lielu atbildības nastu. Pirmās darba gaitas Daina uzsāka Sātiņu pamatskolā, tad Cieceres internātskolā, kur iepazinās ar savu dzīvesbiedru Romualdu, ar kuru apprecējās 1961. gadā. Pēc gada piedzima meita Antra, un ģimenei pārceļoties uz Rīgu 1965. gadā darba gaitas turpinājās Rīgas  31. vidusskolā. Neklātienē Daina ieguva augstāko izglītību Latvijas Universitātē, vēstures specialitātē. Dēls Kaspars piedzima 1971. gadā, un darba gaitas Dainu aizveda izglītības vadības jomā gan rajonu nodaļās, gan izglītības ministrijā. Liels darba cēliens pagāja vadot speciālo pamatskolu, un tad Rīgas 6. vidusskolas kolektīvu.  Daina Kukele bija idejas autore un dibinātāja gan Rīgas Kristīgajai vidusskolai, gan Rīgas komercskolai, gan vēlākos gados arī Rīgas Pedagoģijas un Izglītības vadības augstskolai. Daloties zināšanās ar studentiem, tapa skolvadības mācību grāmata, kas tiek izmantota vēl šodien (Kukele, Daina. Skolvadība : pedagoģiskā procesa tiesiskie pamati / Daina Kukele. - Rīga : RaKa, 2003. - 428 lpp  ISBN 9984154599.)

Daina devās pensijā 2005.gadā, un varēja pievērsties gan savam prieka avotam un gandarījumam - dārzam, gan literatūras un kultūras baudīšanai. Sabiedriskajās aktivitātēs Daina iesaistījās gan politiski represēto biedrības, gan apkaimes biedrības  “Kalngalieši” norisēs.

Daina vienmēr bija sabiedriska, aktīva un enerģiska savās izpausmēs, gan rīkojot liela mēroga pasākumus, kā skolēnu dziesmu un deju svētku orgkomitejas locekle, gan augstskolas izbraukuma balles - ar iniciatīvu, oriģinālām idejām un asprātīgām, iedvesmojošām runām. Daudziem Daina palikusi atmiņā gan kā pirmā skolotāja, gan kā atbalstoša darba kolēģe, gan savas ģimenes, studiju biedru un draugu saliedētāja. 

 

Нет привязок к месту

    loading...

        Взаимоотношения не установлены

        31.12.2019 | Svarīgākie 2019.gada notikumi Latvijā un pasaulē

        Katrs gads ir ar kaut ko īpašs katram no mums atsevišķi vai visiem kopā. Mēģinām apkopot gada svarīgākos notikumus, kurus droši var rakstīt šeit ATMIŅU sadaļā. Lielākā daļa notikumu un personas ir norādītas pievienotajās saitēs, bet tas ir niecīgs daudzums no tā, kas noticies pasaulē. Papildinām un rakstām vēsturi kopā!

        Добавь комментарии

        Бирки