Justs Liepiņš

Добавить Фото!
Дата рождения:
28.12.1933
Дата смерти:
00.00.2017
Дней с рождения:
32995
Годы с рождения:
90
Дни после смерти:
2676
Годы после смерти:
7
Категории:
Дирижер, Композитор
Кладбище:
Указать кладбище

Adventistu komponists un diriģents.

Dzimis 1933. gada 28. decembrī. Vecāki uz Rīgu bija atnākuši no Vestienas.

Jau agrā bērnībā ieinteresējies par mūziku. Mācījies Rīgas 45. pamatskolā un Pāvila Jurjāna mūzikas skolā. Klavierskolotāja - Ruta Boka Bundze. 

20. gs. 40. gadu otrā pusē ģimene pievērsās adventistu kustībai. Drauzes mācītājs šajā laikā bija Ernests Klotiņš.

Jau pusaudža gados Justs Liepiņš sāka draudzē spēlēt harmonijas un diriģēt kori. Diriģēšanu Justs bija apguvis pie sava pedagoga Jāņa Dreimaņa, kā arī pašmācības ceļā, jo pēc mūzikas skolas beigšanas mūziku tālāk neturpināja profesionāli mācīties.

Dziedājis Haralda Medņa vadītajā vīru korī Tēvzeme.

Uzaicināts par vadītāju Mārupes kolhoza korim, kuru, būdams padsmitnieks, sagatavoja 1948. gada Vispārējiem dziesmu svētkiem Rīgā.

Diriģenta amats Justam Liepiņam bija maizes darbs līdz 1953. gadam, kad viņš tika iesaukts karadienestā, ko pavadīja Urālos.

Pēc karadienesta strādājis celtniecībā, mūziku paturot kā sirds lietu. Bijis diriģents adventistu Rīgas 7. draudzē (24 gadus) un Talsu draudzē (18 gadus).

Paralēli diriģenta pienākumiem komponējis. Rakstījis tikai reliģiska satura mūziku. Autors apmēram 300 dziesmu jauktajam korim, ap 50 – vīru korim, ap 20 solodziesmu, duetu, ap 20 bērnu dziesmu.

Četri komponistam tuvākie, biežāk komponētie dzejnieki: mācītājs Ernests Pavasaris, Ruta Irklāva, Aleksandrs Zēbergs un Māra Tērauda.

Justs Liepiņš miris 2017. gadā.

 

Avots: adventisti.lv

Нет привязок к месту

    loading...

        Взаимоотношения не установлены

        Не указано событие

        Бирки