Ērika Burkēviča

Добавить Фото!
Дата рождения:
21.10.1904
Дата смерти:
26.07.1997
Продолжительность жизни:
92
Дней с рождения:
43645
Годы с рождения:
119
Дни после смерти:
9765
Годы после смерти:
26
Дополнительные имена:
Burkeviča
Категории:
Певец
Национальность:
 латыш
Кладбище:
Указать кладбище

Ērika Burkēviča (liriskais soprāns) dzimusi Liepājā. Jau maza būdama, sāk mēģināties dziedāšanā un mīl klausīties mūziku, sevišķi dziedāšanu. Maskavā dzīvodama, 1915. gadā grib iestāties baletā, bet apstākļu nejaušības liek atsacīties no šā nodoma. Viņa iestājas Maskavas mūzikas skolā un mācās tur no 1915. līdz 1918. gadam (De-Bura klavieru klasē). Tad pārnāk dzimtenē un 1918. gadā Liepājā dzied Mendelsona komiskā operā „Heimkehr aus der Fremde". Tur rodas noteikts nodoms kļūt par dziedātāju. Viņa iestājas Valman-Krūmiņas dziedāšanas studijā un 1926. gadā to beidz. Rīgā viņu angažē Nacionālā opera, kur viņa dzied 1928.—29. g. sezonā. (Viņas repertuārā ir 7 liriskā soprāna partijas). Pirms un pēc darbības Nacionālā operā, B. rīko koncertus ne vien Latvijā, bet ari citās zemēs (Austrijā). /Latvju skaņu mākslinieku portrejas, 1930)

---

26. jūlijā 92 gadu vecumā Melburnā mirusi bijusī Latvijas Nacionālās operas (1927-29) un Rīgas radiofona soliste Ērika Burkeviča. Latvijas pirmās brīvvalsts laikā viņa strādāja Ārlietu ministrijā. Kad 1927. g. mira Latvijas pirmais valsts prezidents Jānis Čakste, viņa šo ziņu no Rīgas radiofona pavēstīja pārējo Eiropas valstu raidstacijām. Vēlāk strādāja A/s " Ķegums". Pēc ieceļošanas Austrālija bija soliste ABC raidītājā, viņa oriģinālvalodā dziedāja toreiz Austrālijā vēl maz pazīstamo krievu, vācu, franču, itāļu un latviešu autoru dziesmas. Lielus panākumus septiņdesmitajos gados uz Eiropas operu skatuvēm guva viņas audzēkne, grieķu tautības dziedātāja Stella Aksarle. Latviešu kultūras dienās Austrālijā viņa vairākkārt dziedāja solo A. Jurjāna kantātē "Tēvijai".

Avots: Laiks, 30.08.1997

-----

Vecāki Valija un Kārlis Burkevici. Ērika bija jaunākā no pieciem bērniem. Viņai bija divas māsas un divi brāļi. Lieliski materiāli savākti šajā instagram kontā, kuru veido dziedātājas radiniece -  https://www.instagram.com/erika_burkewitz/

Нет привязок к месту

    loading...

        Взаимоотношения не установлены

        Не указано событие

        Бирки