Edmunds Šmits

Добавить Фото!
Дата рождения:
11.08.1902
Дата смерти:
07.02.1984
Продолжительность жизни:
81
Дней с рождения:
44454
Годы с рождения:
121
Дни после смерти:
14688
Годы после смерти:
40
Категории:
Пианист, Теолог, Философ
Национальность:
 латыш
Кладбище:
Minneapolis, Crystal Lake Cemetery

Edmunds Šmits, aizstāvot disertāciju „Dievatziņas meklējumi Augustīna filozofijā" , ieguvis teoloģijas doktora grādu.

Dzimis 1902. g. 11. augustā Mazsalacā. Beidzis Latvijas konservatorijas prof. A. Dauguļa klavieru klasi ar brīvmākslinieka grādu, bet Latvijas universitātes filoloģijas-filozofijas fakultāti ar filozofijas maģistra un teoloģijas fakultāti ar teoloģijas licenciāta grādu.
Strādājis par skolotāju un mācītāju. Bijis privātdocents Universitātes Teoloģijas augstskolā. Sarakstījis vairākus filozofiskus apcerējumus.

Vācijas trimdas posmā viņš bija ILFW studiju centra direktors Imbshauzenā. Izceļojot uz ASV, Šmitu 1950. gadā saistīja Lutera teoloģiskā seminārā St. Paulā. Tur viņš darbojās 12 gadu līdz aizgāja pensijā. Arī tad prof. Dr.Edmunds Šmits turpināja gara aktivitātes, bija iecienīts runātājs pastorālās pslholoģijas programmās, kristīgās jaunatnes kursos, akadēmiskos aktos un diskusiju grupās. Viņš bija ieteicis jaunu Jaunās Derības tulkojumu populārā valodā, paspēja Lūkas evaņģēlija latviskojumu.
Viņš bija sirdzis jau kādu gadu un zaudējis kāju. Pa starpu uzlabojoties veselībai, viņš bija iecerējis aizkļūt uz savas akadēmiskās mūža organizācijas Austrums 100 gadu jubileju Toronto, ratiņos braukāja pa Betezdas luterāņu iestādes telpām, runāja svētbrīžos un spēlēja klavieres; vēl pēdējās dienās turēja gultā konkordanci un grieķu — vācu vārdnīcu un bija garīgi možs.

Источник: periodika.lv

Нет привязок к месту

    loading...

        Связи

        ИмяРодствоДата рожденияДата смертиОписание
        1Ādams OreĀdams OreРодственник12.06.185510.06.1927

        Не указано событие

        Бирки