Roberts Leščinskis

Добавить Фото!
Дата рождения:
00.00.1938
Дата смерти:
00.00.1987
Продолжительность жизни:
49
Дней с рождения:
31536
Годы с рождения:
86
Дни после смерти:
13639
Годы после смерти:
37
Отчество:
Pēteris
Категории:
Самоубийство, Убийца, Шофер
Национальность:
 латыш
Кладбище:
Ērgļi, Blaumaņa jeb Vecie kapi ( ar zemnieku, muižnieku, luterāņu un pareizticīgo iedaļām)

Dzimis Pētera un Monikas Leščinsku ģimenē. Māsa - skolotāja Veronika Pāpe.

Bija precējies ar Moniku dz. Meikšāni, bērni -  Lolita un Ainārs.

         ******

Miris pašnāvībā.

1972. gadā Roberts Leščinskis netālu no Suntažiem tika aizturēts par Siguldā dzīvojošās medmāsas Dainas slepkavību - vīrietis viņu bija nogalinājis ar trīspadsmit sitieniem. Slepkavība izdarīta un slepkava aizturēts 30. jūnijā.

Savu vainu Roberts nav slēpis un nekavējoties atzinies. Kā visticamākais slepkavības moments tiek minēts fakts, ka medmāsa bija nolēmusi pārtraukt attiecības ar vīrieti, bet noskaidrot lietas patiesos apstākļus vairs nav iespējams, jo Ogres rajona tautas tiesā pieņemtais krimināllietas spriedums par Robertam Leščinskim piemēroto piespiedu ārstēšanu no tiesu arhīviem, kur tam bija jāatrodas, pazudis.

Tomēr izdevies atrast krimināllietas statistiskās uzskaites kartīti, kura apliecina, ka "bezpartejiskais, 34 gadu vecais Roberts Pētera dēls tika saukts pie kriminālatbildības par to, ka viens pats 1972. gada 30. jūnijā Suntažu teritorijā ar 13 sitieniem pa galvu nogalināja medmāsu Tēraudu Dainu", bet 14. septembrī ar tiesas spriedumu Leščinskim tika nozīmēta piespiedu ārstēšana.

Krimināllieta izbeigta, un Robertam piespriesta piespiedu ārstēšanās psihiatriskajā slimnīcā Sarkandaugavā, kur viņš pavadījis lielāko daļu sava atlikušā mūža un mīklainos apstākļos 1987. gadā gājis bojā, lai gan visbiežāk tiek minēta versija, ka tur vīrietis izdarījis pašnāvību. Tāpat vairāki ģimenes paziņas atzinuši: dzirdētas runas, ka ievietošana dziednīcā bijis veids, kā vīrietis izglābts no nāvessoda.

     ****

Apglabāts Ērgļu kapos blakus saviem vecākiem.

Источник: nra.lv

Нет привязок к месту

    loading...

        Связи

        ИмяРодствоДата рожденияДата смертиОписание

        Не указано событие

        Бирки