Teofīls Lejasmeijers

Добавить Фото!
Дата рождения:
11.01.1947
Дата смерти:
16.06.2006
Продолжительность жизни:
59
Дней с рождения:
28246
Годы с рождения:
77
Дни после смерти:
6540
Годы после смерти:
17
Категории:
Джазмен
Национальность:
 латыш
Кладбище:
Указать кладбище

1947. g. Vācijā - 2006. g. Bostonā.

Sv. Elizabetes slimnīcā Bostonā piepeši pārtrūka latviešu slavenā džeza un blūza pianista Teofila Lejasmeijera dzīves pavediens. Viņam bija tikai 59 gadi un vēl daudz ieceru - viņš bija ieplānojis kopā Jeff Pitchell Band piedalīties braucienā ar kuģi pa Karību jūru, Rīgā viņu gaidīja Bites Blues kluba vadītājs "Dailes" Zigis. Pianista Teofila Lejasmeijera un ģitārista un dziedātāja Braiena Li (Brian Lee) koncerti bija paredzēti 25., 26., 27.maijā Bites Blues kluba piektā gada svētkos, un paziņojums par to atrodams tīmeklī.
"Dailes" Zigis raksta: "Es jūtos, it kā būtu zaudējis vecāko brāli. Latvijā Teo daudzi pazina un mīlēja. Man pietrūks viņa padoma un tālruņa zvanu, viņa smieklu. Ar viņu varēja runāt par jebkuru tematu..."
Pirms brauciena uz Latviju Teo nejutās labi, ilgāku laiku slimoja ar gripu. Viņš aizgāja pie ārsta, un atklājās, ka viņam nav vienas nieres. Īsā laikā otra niere un aknas pārstāja darboties, Teo spēki ātri zuda, un 16. maija pēcpusdienā viņš aizvēra acis uz mūžu.
Bostonas lielākos laikrakstos bija ievietota ziņa par Teo nāvi, pieminēts, ka viņš dzimis latviešu daudzbērnu ģimenē, kas atradās bēgļu gaitās Kemptenā, Vācijā. Tēvs Kārlis Lejasmeijers bija teologs, nelokāms patriots un pretkomunisma cīnītājs. Māte Ksenija Milda vēl nesen kopā ar dēlu viesojās Latvijā, tagad viņa dzīvo Ziemeļkarolīnā. Sēro sieva Hege un divas meitas - 14 gadus vecā Lena un Lilija, kam tikai astoņi gadi.
Teo 1997. gadā ieguva labākā ASV blūza mūziķa godalgu Keeping the blues alive.

Teo Lejasmeijers bija sirsnīgs, izpalīdzīgs, mūzikas pasaulē iecienīts. Viņš nezaudēja saites ar latviešiem, dziedāja Leksingtonas baznīcas korī, ko vada diriģente Anita Kuprisa.

Avots: Laiks, 10.06.2006

Нет привязок к месту

    loading...

        Связи

        ИмяРодствоДата рожденияДата смертиОписание
        1Kārlis LejasmeijersKārlis LejasmeijersОтец21.03.1906
        2
        Ksenija Milda LejasmeijereМать

        Не указано событие

        Бирки