Alfrēds Poriņš

Добавить Фото!
Дата рождения:
01.01.1902
Дата смерти:
09.11.1969
Продолжительность жизни:
67
Дней с рождения:
44674
Годы с рождения:
122
Дни после смерти:
19890
Годы после смерти:
54
Категории:
Певец, умер в эмиграции
Национальность:
 латыш
Кладбище:
Указать кладбище

Alfrēds Poriņš pasaulē nācis tieši 1. janvārī 1902. gadā. Vokālo mākslu apguva pie Eižena Vītinga, kuru 20. gados Rīgā uzskatīja par izcilāko dziedāšanas pedagogu. Pēc karjeras Liepājā 1939. gadā dziedātājs kļuva par Nacionālās operas solistu Rīgā. Bellaccord fabrika klajā laidusi apmēram 70 Poriņa ieskaņotu dziesmu, no kurām par vispopulārākajām kļuva ,,Šalc zaļais mežs” un ,,Brūklenājs”. Sākumā ieskaņotas vairākas tautasdziesmas, tām sekoja sentimentāla rakstura ārzemju un pašmāju autoru sacerējumi deju ritmos. No savām uz operas skatuves dziedātajām ārijām Poriņš Belaccordā neiemūžināja itin neko, iespējams, ne jau pēc savas, bet gan izdevēja gribas. 1944. gadā nākas doties bēgļu gaitās. Turpmāk Poriņš pievēršas koncertdarbībai gan Vācijā, gan vēlāk ASV. Tiek izdotas arī vairākas skaņuplates ar Jēkaba Graubiņa, Jāņa Mediņa, Emīla Dārziņa un citu latviešu komponistu dziesmām. Dziedoņa mūžs noslēdzas 1969. gadā Kalifornijā, kur Alfrēds Poriņš pavadīja sava mūža nogali.

-----

Pēc pārciestas operācijas galvā 9. novembrī Paradisē, Kaliforniljā 67 gadu vecumā miris operdziedonis Alfrēds Poriņš, Liepājas operas un vēlāk Latvijas nacionālās operas solists Rīgā.
Trimdas laikos viņš piedalījās daudzos populāra rakstura koncertos. Alfrēds Porlņš savu tenoru bija skolojis pie Eižena Vitinga, ko Rīgā divdesmitos gados ieskatīja par izcilāko dziedāšanas pedagogu.

Avots: "Laiks", 19.11.1969

Нет привязок к месту

    loading...

        Связи

        ИмяРодствоДата рожденияДата смертиОписание

        Не указано событие

        Бирки