Teodors Miezītis

Добавить Фото!
Дата рождения:
26.12.1899
Дата смерти:
15.09.1985
Похоронен:
18.09.1985
Продолжительность жизни:
85
Дней с рождения:
45473
Годы с рождения:
124
Дни после смерти:
14163
Годы после смерти:
38
Категории:
2 Военный, 7 Капитан, Кавалер ордена Трёх звёзд
Национальность:
 латыш
Кладбище:
Йорское кладбище, Торонто

Pēc ilgākas slimošanas 85 gadu vecumā mūžībā aizgājis latviešu kara veterānu aprindās labi pazīstamais, labsirdīgais un klusas dabas vīrs kapteinis Teodors Miezītis. Aizgājēja dzimtā vieta ir Rīga un viņa dzīves gaitas pieder Latvijas armijai. Tajā iestājas 1919. gadā, un viņu iedala Ziemeļarmijas rezerves bataljonā. Kara skolu absolvē 1920.gadā un esot kadeta rindās pārdzīvo niknas kauju ugunis cīņās pret Bermontu. Vēlāk viņu iedala 7. Siguldas kājnieku pulkā, kam paliek uzticīgs līdz tā likvidēšanai.

Kanādā pensijas laiku piedzīvo kā slimnīcas darbinieks Toronto. Miezītis bija Siguldas 7.kājnieku pulka piemiņas fonda pārstāvis trimdā, virsnieku apvienības un St. Katarines DV nodaļas biedrs. Apbalvots ar Triju zvaigžņu ordeni un Latvijas atbrīvošanas kara piemiņas zīmi.

Pēc aizgājēja skumst dzīves biedre Milda, dēls Zigurds ar dzīves biedri Solveigu, dēls Juris ar dzīves biedri Ligitu, meita Māra, mazbērni Ilze, Dace, Andris, Ivars un Māra.
Aizgājējs daudz pūļu veltījis bērnu izglītošanai un audzināšanai par centīgiem latviešiem. Aizgājēja piemiņai dēls Zigurds bija rīkojis bēru mielastu savā ģimenes mājā.

Avots: "Laiks", 12.10.1985

Нет привязок к месту

    loading...

        Взаимоотношения не установлены

        Не указано событие

        Бирки