Stanisław Gronkowski

Dzimšanas datums:
08.01.1922
Miršanas datums:
20.05.2004
Kategorijas:
Aktieris
Tautība:
 polis
Kapsēta:
Norādīt kapsētu

Stanisław Gronkowski (ur. 8 stycznia 1922 w Radomiu, zm. 20 maja 2004 w Krakowie) - aktor Teatru Rapsodycznego oraz Starego Teatru w Krakowie.

Filmografia

  • Podhale w ogniu (1955) jako Chłop
  • Wolne miasto (1958) jako telefonista Kozubek
  • Kalosze szczęścia (1958) jako Tadeusz Kościuszko, aktor
  • Inspekcja pana Anatola (1959) jako Recepcjonista w hotelu
  • Spotkania w mroku (Begegnung im Zwielicht, 1960)
  • Zobaczymy się w niedzielę (1960) jako Kwiatek
  • Spotkanie ze szpiegiem (1964) jako nauczyciel Mituła
  • Cała naprzód (1966) jako oficer
  • Czterej pancerni i pies (1966-1970) jako Kugel
  • Ściana Czarownic (1966) jako Szczygieł (niewymieniony w czołówce)
  • Słońce wschodzi raz na dzień (1967) jako Wigezy
  • Jak rozpętałem drugą wojnę światową (1969) jako "Wilk", partyzant
  • Południk zero (1970) jako Peruczka
  • Podróż za jeden uśmiech (1971) jako Uczestnik wczasów w siodle
  • Sędziowie. Tragedya (1974) jako Wójt
  • Opowieść w czerwieni (1974) jako kinooperator
  • Racławice. 1794 (1979) jako Tadeusz Kościuszko
  • Ród Gąsieniców (1979)
  • Z biegiem lat, z biegiem dni... (1980) jako Trybulak
  • Droga (1980) jako ojciec Szymona
  • Nocny gość (1989) jako trędowaty

 

Avoti: wikipedia.org

Nav pesaistītu vietu

    loading...

        Nav saiknes

        09.05.1966 | Wyemitowano pierwszy odcinek serialu "Czterej pancerni i pies"

        Czterej pancerni i pies – serial telewizyjny w reżyserii Konrada Nałęckiego, według scenariusza Janusza Przymanowskiego na podstawie książki tegoż autora pod tym samym tytułem. Fabuła przedstawia losy załogi czołgu Rudy i psa Szarika podczas II wojny światowej. Serial powstał w latach 1966-1970. Czołówka serialu zmieniła się raz w odcinku 8.

        Pievieno atmiņas

        Birkas