Микола Томак

Dzimšanas datums:
09.05.1982
Miršanas datums:
21.11.2014
Mūža garums:
32
Dienas kopš dzimšanas:
15339
Gadi kopš dzimšanas:
41
Dienas kopš miršanas:
3455
Gadi kopš miršanas:
9
Papildu vārdi:
Tomak Mykola, Томак Николай, Tomak Nikolay
Kategorijas:
Krievijas Ukrainas 2014-24 kara kritušais, Militārpersona, karavīrs
Kapsēta:
Norādīt kapsētu

Томак Микола Миколайович

 

поблизу міста Горлівка Донецької области під час виконання бойового завдання смертельне поранення отримав член Новоархангельської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Микола Томак. Життя націоналіста обірвалося внаслідок обстрілу із установки "Град" блокпосту, на якому він перебував. Свободівець був добровольцем 34-го батальйону територіяльної оборони Кіровоградської области.

Націоналіст народився 9 квітня 1982 року в селі Нерубайка Новоархангельського району Кіровоградської области в родині українців Миколи Павловича та Ольги Сергіївни. Ще в дитинстві разом із батьками переїхав до села Торговиця Новоархангельського району, де з 1988 по 1999 роки навчався в загальноосвітній школі ім. Є.Маланюка. По закінченню школи, з 18.04.2000 по 23.08.2001 проходив строкову службу в лавах Збройних Сил України. Після повернення додому працював в Новоархангельському районі на землі: механізатором, трактористом, водієм, верстатником, працівником з благоустрою.

З початком новітньої українсько-російської війни Микола Томак став одним із тих націоналістів, що не чекали, поки ворог завітає в рідну хату, і вже 19 березня 2014 року він одним із перших записався добровольцем та згодом увійшов до складу 34-го батальйону територіяльної оборони Кіровоградської області. Військова спеціальність Миколи – мотострілок, тож за 8 місяців участи у бойових діях він як заступник командира взводу часто опинявся у найскладніших, найнебезпечніших ситуаціях під час виконання бойових операцій, коли фарт иноді вирішує все. 21 листопада успіх обійшов стороною нашого побратима і життя бійця закінчилося героїчно.

Миколу всі знали, як справжнього козака, гідного патріотичного чоловіка. Саме таким він увійшов до кола націоналістичного осередку ВО "Свобода" у Новоархангельському районі. Микола стояв пліч-о-пліч зі свободіцями під час битви за українську церкву 2013 року, коли вся місцева громада була обурена й повстала проти свавілля московського окупаційного режиму, який спробував відібрати у людей святиню в Новоархангельську. І він, не вагаючись, ухвалив рішення стати на захист української держави у березні цього року. Наприкінці літа, коли Микола на два дні повернувся з фронту додому у короткочасну відпустку, він остаточно ухвалив рішення й написав заяву про вступ до націоналістичної організації ВО "Свобода".

Так вже сталося, що Микола не був одружений, не встиг до війни створити свою родину й залишити після себе нащадків. Вдома у нього залишилася самотня мати і сестра, яким безумовно не вистачатиме уваги та допомоги сина-брата. Але він прожив гідне життя і загинув, як справжній націоналіст, захищаючи рідну землю і свій народ.

Завтра, 23 листопада, тіло загиблого привезуть додому і о 12:00 у його рідному селі Торговиці відбудеться поховання героя.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода", зокрема Новоархангельська районна організація націоналістичного об'єднання висловлюють щирі співчуття родині та друзям загиблого. Схиляємо голови перед героїчним чином Миколи Томака. Пам'ять про нього житиме вічно в наших серцях.

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода" http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/055308/

***

9 квітня 1982, Нерубайка Новоархангельський район Кіровоградська область, з 1988 року проживав у с.Торговиця (Новоархангельський район).

Заступник командира взводу 34-го батальйону територіальної оборони Кіровоградської області ЗСУ «Батьківщина».

Після строкової служби в армії повернувся до дому, працював механізатором, трактористом, водієм, верстатником, працівником з благоустрою. Член ВО «Свобода».

19 березня пішов добровольцем захищати Вітчизну. Залишились мати та сестра.

21 листопада 2014 Загинув під час обстрілу блокпосту з РСЗВ «Град» в районі міста Горлівка. Отримав три поранення, одне з яких у сонну артерію.

Avoti: wikipedia.org, news.lv

Nav pesaistītu vietu

    loading...

        Nav saiknes

        Nav norādīti notikumi

        Birkas