Володимир Рибак

Pievieno šai personai bildi!
Dzimšanas datums:
30.11.1971
Miršanas datums:
21.04.2014
Mūža garums:
42
Dienas kopš dzimšanas:
19148
Gadi kopš dzimšanas:
52
Dienas kopš miršanas:
3665
Gadi kopš miršanas:
10
Papildu vārdi:
Рибак Володимир Іванович
Kategorijas:
Krievijas Ukrainas 2014-24 kara kritušais, Nozieguma upuris
Kapsēta:
Norādīt kapsētu

Володимир Іванович Рибак (* 30 листопада 1971, Горлівка, Донецька область, Українська РСР, СРСР — 21 квітня 2014, Горлівка, Донецька область, Україна) — український політик. Депутат Горлівської міської ради від ВО «Батьківщина».

Освіта

1987–1991 — Горлівський автотранспортний технікум спеціальність: експлуатація автомобільного транспорту; кваліфікація: технік-експлуатаційник.

1991–1995 — Автомобільно-дорожній інститут Донецького національного технічного університету, факультет: «Автомобільний транспорт», спеціальність: автомобілі та автомобільне господарство; кваліфікація: інженер-механік.

2000–2002 — Міжрегіональна академія управління персоналом, факультет: «Правознавство», спеціальність: комерційне та трудове право; кваліфікація: юрист.

Кар'єра

1995–2009 — Горлівське ГУ УМВС України в Донецькій області — відділ карного розшуку.

Політична діяльність

З 2009 — член партії ВО «Батьківщина».

З 2010 — голова Горлівської міської організації політичної партії ВО «Батьківщина».

З листопада 2010 — депутат Горлівської міської ради, член постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства.

На парламентських виборах 2012 був кандидатом у народні депутати від виборчого округу № 52 (Донецька область). Зайняв 4-е місце, отримавши 3,92% голосів (3 332).

Мав репутацію борця за справедливість, неодноразово критикував управління міської ради, звинувачуючи його у діяльності, що має ознаки корупції.

Обставини вбивства

Володимир викрадений невідомими 17 квітня 2014 в Горлівці одразу після мітингу, організованого на підтримку міського голови Євгена Клепа, у ході якого Володимир Рибак намагався зняти прапор сепаратиської «Донецької народної республіки».

22 квітня його тіло було знайдено в річці Казенний Торець біля смт. Райгородок Донецької області з ознаками насильницької смерті і було упізнано дружиною. Разом із ним був знайдений ще один чоловік, якого впізнати не вдалось. За повідомленням прес-служби МВС «Причина смерті обох загиблих — комбінована травма тіла внаслідок тортур, з подальшим утопленням ще живих непритомних потерпілих».

За наявними у слідства даними, до тортур і вбивства цих людей причетні представники сепаратистського угруповання, яке захопило будівлю СБУ в місті Слов'янську. Головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов повідомив:

Катували жахливо. Краще ці фото нікому не бачити. Це робили не люди, а звірі. Палили вогнем, різали ножами… Експерти показують — чисто «кавказький почерк» … Є два свідки, які бачили, як катували цих людей у будівлі, яку контролюють «зелені чоловічки», що саме вони охороняли кімнату тортур

Avoti: wikipedia.org

Nav pesaistītu vietu

    loading...

        Nav saiknes

        Nav norādīti notikumi

        Birkas