Алла Тараніна

Pievieno šai personai bildi!
Dzimšanas datums:

Miršanas datums:
08.05.2022
Dienas kopš miršanas:
727
Gadi kopš miršanas:
1
Kategorijas:
Krievijas Ukrainas 2014-24 kara kritušais
Tautība:
 ukrainis
Kapsēta:
Norādīt kapsētu

Алла Вікторівна Тараніна — солдат окремого загону спеціального призначення НГУ «Азов» Національної гвардії України, учасниця російсько-української війни, що загинула в ході російського вторгнення в Україну в 2022 році.

Алла Тараніна проходила з 2014 року військову службу в складі окремого загону спеціального призначення НГУ «Азов» Національної гвардії України (разом з чоловіком). Працювала діловодом. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну перебувала на передовій — брала участь у боях за Маріуполь. Загинула 8 травня 2022 року, коли росіяни скинули на «Азовсталь» чергову авіабомбу. Чотири поверхи бункера, в якому перебувала Алла, провалилися.

Родина

Її чоловік — старший лейтенант Віталій Таранін загинув 15 квітня 2022 року під час обстрілу «Азовсталі». При полку вони одружилися, і в Маріуполі в них народився син (нар. 2019). Син Данило з 24 лютого 2022 року перебуває з дідусем Олександром Тараніним (колишнім чоловіком Роллани Бондаренко). Він забрав його з Маріуполя до Полтави, де мешкав зі своєю родиною, а потім переїхав й осів на Івано-Франківщині в селі Саджавка Богородчанського району. Між колишньою дружиною Роландою Бондаренко, яка повернулася з Берліна, та дідусем (батьками чоловіка) розгорнулася боротьба за опікунство.

Нагороди

  • Орден «За мужність» III ступеня (2022, посмертно) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі .

***

Віталій Таранін У грудні 2014 року приєднався до лав батальйону «Азов» на посаду водія автороти.

Згодом обійняв посаду начальника фінансів в полку, а дружина Алла працювала діловодом. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну перебував на передовій — брав участь у боях за Маріуполь.

У загиблого залишилася мама Роллана Бондаренко — ветеранка полку «Азов» та дружина Алла, оборонці Маріуполя. При полку вони одружилися, і в Маріуполі в них народився син (нар. 2019). Дружина Алла загинула 8 травня 2022 року. Росіяни на «Азовсталь» скинули чергову авіабомбу. 4 поверхи бункера, в якому перебувала Алла, провалилися. Син Данило з 24 лютого 2022 року перебував з дідусем Олександром Тараніним (колишнім чоловіком Роллани Бондаренко). Він забрав його з Маріуполя до Полтави, де мешкав зі своєю родиною, а потім переїхав і осів на Івано-Франківщині в селі Саджавка Богородчанського району. Між колишньою дружиною Роландою Бондаренко, яка повернулася з Берліна, та колишнім чоловіком (дідусем хлопчика) розгорнулася боротьба за опікунство[4][5][6].

Nav pesaistītu vietu

    loading...

        Saiknes

        Saistītās personas vārdsSaitesDzimšanas datumsMiršanas datumsApraksts
        1Віталій ТаранінВіталій ТаранінVīrs16.10.198615.04.2022

        Nav norādīti notikumi

        Birkas