Андрій Котовенко

Pievieno šai personai bildi!
Dzimšanas datums:

Miršanas datums:
02.05.2022
Dienas kopš miršanas:
727
Gadi kopš miršanas:
1
Papildu vārdi:
Андрей Котовенко
Kategorijas:
Krievijas Ukrainas 2014-24 kara kritušais, Sportists
Tautība:
 ukrainis
Kapsēta:
Norādīt kapsētu

"2 травня загинув Андрій Котовенко. Україна знов несе непоправні втрати, наша команда Warrior Games знову оплакує побратима. Андрій Котовенко жив Україною. Він жив її свободою і честю. Андрію, в твою честь і пам’ять буде піднятий стяг України на багатьох міжнародних змаганнях. Тебе пам’ятатимуть, як захисника України, котрий віддав своє життя за наше майбутнє! Помстимося! Світла пам’ять!" - йдеться у повідомленні/

У коментарях до одного із постів його син, Іван Котовенко, уточнив, що батько загинув близько четвертої години ранку 2 травня.

Згідно з даними видання "Фокус", Герой загинув у боях під Харковом.

Довідка: Андрій Котовенко народився на Рівненщині. Відомий тим, що внаслідок поранень, отриманих у боях у районі донецького аеропорту, переніс 22 операції та відмовився від ампутації. Після реабілітації Котовенко зайнявся спортом та невдовзі представив Україну на Іграх Нескорених. У жовтні 2021 року спортсмен виграв бронзову медаль у жимі лежачи, а за рік до того виграв срібну медаль на чемпіонаті Європи у Словаччині. У Андрія Котовенка був позивний "Кіт". У боях на Донеччині він був командиром окремого мінометного підрозділу.

Nav pesaistītu vietu

    loading...

        Nav saiknes

        Birkas