Inna Makarova

Pievieno šai personai bildi!
Dzimšanas datums:
28.07.1926
Miršanas datums:
25.03.2020
Tēva vārds:
Vladimirovna
Pirmslaulību (cits) uzvārds:
Inna Vladimirovna Makarova
Papildu vārdi:
Инна Макарова, И́нна Влади́мировна Мака́рова
Kategorijas:
Aktieris, PSRS Tautas skatuves mākslinieks, Valsts prēmijas laureāts
Kapsēta:
Norādīt kapsētu

Inna Vladimirovna Makarova (Russian: И́нна Влади́мировна Мака́рова; 28 July 1926 – 25 March 2020) was a Soviet Russian actress. She grew up in Novosibirsk.

In 1948 she graduated from the Gerasimov Institute of Cinematography in Moscow and began to work as an actress at the State Film Actor Theater (Государственный театр киноактёра). In 1949, she was awarded the Stalin Prize for her role as Lyubov Shevtsova in Sergei Gerasimov's The Young Guard. In 1985, she was awarded the designation of People's Artist of the USSR. Inna Makarova was married to Sergei Bondarchuk and is the mother of Natalya Bondarchuk.

Makarova died in Moscow on 25 March 2020 at the age of 93.

Selected filmography

  • It Happened in the Donbass (1945)
  • The Young Guard (1948)
  • The Return of Vasili Bortnikov (1953)
  • The Rumyantsev Case (1956)
  • The Height (1957)
  • My dear man (1958)
  • The Girls (1961)
  • Balzaminov's Marriage (1964)
  • Bolshaya ruda (1964)
  • Crime and Punishment (1970)
  • Russian field (1971)
  • Incorrigible Liar (1973)
  • It Is Not Evening Yet (1973)
  • Dead Souls (1984)
  • Strawberries (1996)
  • Pushkin. Last Duel (2006)
  • The Mystery of the Snow Queen (2014)

Avoti: wikipedia.org

Nav pesaistītu vietu

    loading...

        Saiknes

        Saistītās personas vārdsSaitesDzimšanas datumsMiršanas datumsApraksts
        1Михаил  ПерельманМихаил ПерельманVīrs20.12.192429.03.2013
        2Sergejs  BondarčuksSergejs BondarčuksVīrs25.09.192020.10.1994

        Nav norādīti notikumi

        Birkas