Ігор Багіров

Please add an image!
Birth Date:

Death date:
01.10.2014
Days since death:
3502
Years since death:
9
Extra names:
Балу, Багиров Игорь, Bagirov Igor'
Categories:
KIA of Russian invasion in Ukraine war 2014-24, Military person, Officer
Cemetery:
Set cemetery

Багіров Ігор


(Позивний «Балу») Командир розвідгрупи 11-го батальйону територіальної оборони ЗС України «Київська Русь».

***

В зоні антитерористичної операції загинув герой 11-го батальйону "Київська Русь" з позивним Балу, про це у себе на сторінці написав журналіст Роман Бочкала, передає Преса України.

Бочкала повідомив, що боєць загинув, коли захищав блокпост, який вже здавалося доведеться залишити, але героїзм воїна який "осідлав" танк дозволив утримати блокпост, проте сам він загинув.

"Загинув Балу. Славний і відважний Балу. Билинний герой, 11-го батальйону "Київська Русь". Той самий, який осідлавши танк, пішов на ворога і відбив здавалося втрачений блок-пост. Балу загинув смертю хороброго. Де-то в районі Дебальцево.Вместе з трьома товаришами пішов у розвідку. Підірвав себе крайньої гранатою. Точніше останньою... За попередніми даними, забрав з собою кілька тварюк - російських морпіхів, які не залишили Балу вибору - або в полон або на небеса. У полон він не міг. Не той чоловік", - повідомив Бочкала.

Він також написав, "тепер питання в тому, що ми зробимо, щоб смерть Балу та інших героїв була не марною. Яким буде наш вибір. Може вистачить, панове політики, робити вигляд, що у нас перемир'я, режим мовчання? Витягайте свої жирні страусині голови з піску. Інакше вам допоможуть це зробити. Всім, хто на передовій абсолютно очевидно - поки Україна готується до виборів, Росія готується до наступу. Вибори це пастка", - підкреслив Бочкала.

"А Тобі, Балу, світла пам'ять. Ми будемо пам'ятати тебе і брати приклад", - підсумував він.

http://uapress.info/uk/news/show/41344

***


Офіційне повідомлення прес-служби батальйону: "Уночі з 30 вересня на 1 жовтня 2014 року не повернулась у розташування батальйону розвідувальна група в складі чотирьох військовослужбовців. Зв’язок з групою втрачений. Ніякої іншої достовірної інформації про долю осіб, які входять до складу групи, немає. Персональний склад розвідувальної групи: Багіров І.С., Остапкович О.М., Кривогуб О.С., Вахнюк О.М.

1 жовтня 2014 Під час розвідки загинув в районі міжДебальцеве і Фащівкою в бою з російськими збройними формуваннями. Ігор підірвав себе гранатою, щоб не потрапити у полон до російських військових.

Source: wikipedia.org

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags