Kārlis Lamberts

Please add an image!
Birth Date:
15.07.1879
Death date:
11.08.1942
Burial date:
15.08.1942
Length of life:
63
Days since birth:
52882
Years since birth:
144
Days since death:
29844
Years since death:
81
Categories:
Pedagogue, teacher
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Pilsētas kapi, Jēkabpils

Jēkabpils Valsts ģimnāzijas un komercskolas bijušais dierektors un dibinātājs.

Avots: Tēvija, 14.08.1942

Slimības pievārēts, šīs zemes gaitas beidzis jēkabpiliešiem un jo plašai apkārtnei tik pazīstamais pedagogs, saimnieciskais un sabiedriskais darbinieks Kārlis Lamberts. Dzimis 1879. g. 15. jūlijā (citur teikts, ka 27.jūlijā) Dobeles apr. Auru pagastā. Pēc attiecīgas izglītības iegūšanas skolotāja gaitas uzsācis ar 1898. g. jūliju, bet ar 1911. g. 1. martu viņa dzīve saistās ar Jēkabpili, kur viņš darbojas tirdzniecības skolā. Blakus daudz laika un enerģijas ziedo sabiedriskai dzīvei, darbodamies vietējā Latviešu b-bā, sagatavodams teātra izrādes u. c. Pasaules kara laikā no 1915. g. līdz 1919. g.  viņa skolotāja un sabiedriskā darbinieka darbs ris Novorževā un citur, bet ar 1919. g. 1. aug. viņš ir atkal Jēkabpilī -— sākumā Jaunjelgavas-Ilūkstes apr. pamatsk. inspektors, bet tai pašā laikā noorganizē vietējo vidusskolu un ir tās direktors līdz 1936. gadam, kad aiziet pensijā un dzīvo Rīgā, strādādams kā lektors kooperācijas skolā. Boļševiku laikā strādā kā Jēkabpils apr. patēr. b-bu sav. vadītājs, bet pēdējā laikā saistīts atkal Jēkabpils pilsētas dienestā, kas viņam nav svešs, (no 1931. līdz 1935. g. bijis pilsētas vecākais, domnieks, ) un no pag. gada augusta darbojas kā pils. valdes loceklis, bet vispēdīgi kā komunālās saimn. daļas vadītājs.
Tais daudzajos gados, kurus L. pavadījis mūsu apriņķī un pilsētā, viņš pielicis visas pules, enerģiju un netaupījis sevi, nebaidījies darba, lai pēc viņa svētākās pārliecības un labākās iespējas varētu pakalpot saviem tautiešiem gan garīgā dzīvē, gan saimnieciskā labklājības veicināšanā. Vienmēr nosvērts, smaidīgs, izpalīdzīgs un laipns — tāds Lamberts palicis atmiņā lielajam skolēnu pulkam un  daudzajiem citiem, ar kuriem dzīves un darba tekas viņam krustojušās. Jēkabpilieši, krustpilieši un apkārtnes iedzīvotāji arvien atcerēsies nelaiķi kā vīru, kurš panāca Jēkabpils dzelzs tilta būvi un Aiviekstes elektrības spēkstacijas nodibināšanu.
Lamberla tēvu dzimtās zemes smiltīm atdos Jēkabpils kapos. Izvadīšanā no ev.-lut. baznīcas uz kapiem sestdien pl. 13.30.

Avots: Jēkabpils vēstis, 13.08.1942

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags