Krišjānis Smilškalns

Please add an image!
Birth Date:
27.02.1898
Death date:
13.06.1992
Length of life:
94
Days since birth:
46087
Years since birth:
126
Days since death:
11646
Years since death:
31
Categories:
, Engineer, Independece fighter, Member of student's corporation, Officer
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Set cemetery

* 1898. II 27. 

                1934. I 12. beidzis Latvijas Universitātes inženierzinātņu fakultāti.

                Avots:       V. Eichenbauma arhīvs.

-----

Bostonā 1992. gada 13.jūnijā deviņdesmit četru gadu vecumā no šīs pasaules šķīrās Latvijas atbrīvošanas cīņu dalībnieks, virsnieks un civilinženieris Krišjānis Smilškalns.
Dzimis Ternejas pagastā, Valmieras apriņķī, K.Smilškalns izstudēja inženierzinātnes Latvijas universitātē un strādāja Cēsīs, Valmierā, Rīgā un Valkā. Par sekmīgi veiktiem darbiem tēvijas labā 1928. gadā K. Smilškalns saņēma Trīs zvaigžņu ordeņa zelta medāli.
Pēc 2. pasaules kara K. Smilškalns ar ģimeni ieceļoja ASV un strādāja par konsultējošo inženieri pie firmām „Maurice A. Reidy" un „LeMessurier Associates/SCI," piedaloties, starp citu, būvprojektu izstrādāšanā Bostonas pilsētas namam, Federālās valdības ēkai Bostonā un Bostonas „First National" bankai.
K. Smilškalns iesaistījās vairākos Bostonas latviešu Trimdas draudzes būvprojektos un bija biedrs Latviešu inženieru biedrībā, ALTS un akadēmiskā vienībā «Austrums." Nelaiķis publicēja rakstus par savu speciālitāti Tehnikas Apskatā.
Pēc viņa sēro meita Ruta un mazbērni, kā arī austrumieši visā pasaulē. Pēdējā gaitā viņu pavadīja "Austruma" karogs, baltu neļķu vaiņags un Bostonas austrumiešu saimes goda sardze. (Akadēmiskā dzīve, 1993)

Source: biographien.lv

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags