Alma Gulbe

Please add an image!
Birth Date:
19.06.1884
Death date:
23.01.1977
Length of life:
92
Days since birth:
51133
Years since birth:
139
Days since death:
17313
Years since death:
47
Person's maiden name:
Balode
Extra names:
Gulbis, Balodis
Categories:
Doctor
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Lakewood, Woodlawn Cemetery

                1918. beigusi Tērbatas Universitāti, iekšķīgās slimībās,

                1938. Ģertrūdes 40.

Alma Gulbe dzim. Balode aizgājusi Dieva mierā 92 gadu vecumā 1977. gada 23. janvārī.
Dzimusi Rīgā 1884. gada 19. jūnijā un pēc Rīgas Lomonosova sieviešu ģimnāzijas beigšanas devās uz Vāciju un iestājās Minhenes universitātē 1911. gadā, lai īstenotu savu jaunības sapni un mazinātu cilvēku ciešanas. Šeit viņa studēja medicīnu 3 gadus, bet tad, izceļoties Pirmajam pasaules karam, pārcēlās uz Šveici, jo kā Krievijas ķeizarvalsts pilsonei draudēja internēšana. Viņa turpināja studijas Bernes universitātē, ko beidza 1916.gadā.
Vēlāk jaunā ārste atgriezās Vācijas okupētajā dzimtenē un 1918. gada aprīlī nolika valsts pārbaudījumus Tērbatas universitātē, iegūstot ārstes tiesības dzimtenē. Viņa pārcēlās uz Rīgu, kur strādāja 4 gadus I Rīgas pilsētas slimnīcā (1919 - 1923). Bez tam viņa atvēra savu privātkabinetu, aprūpējot privātos un slimo kasu slimniekus. Savu svētīgo darbu Alma turpināja visus Latvijas brīvības gadus. Dzimteni viņa atstāja 1944. gada rudenī, dodamās ar vīru uz Vāciju, kur dzīvoja vienā no Lībekas bēgļu nometnēm līdz izceļošanai uz Jauno pasauli 1951. gadā.
Abi Gulbji nonāca Ņujorkā un devās tālāk uz Ņudžersiju, kur apmetās vispirms Natlijas (Nutley) pilsētā, bet vēlāk pārcēlās uz Forked Rivera pilsētiņu, kas atrodas skaistā vietā, ezera malā.
Ārstes darbu viņa šeit nav vairs strādājusi un pēc ārstes licences nav centusies, būdama jau 67 gadus veca, šeit ieceļojot. Tā viņi abi klusi pavadījuši savas vecuma dienas pie precētās meitas Ņudžersijā. 1974. gada februārī, nelaimīgi krītot, viņa pārlauza kreiso roku. Lūzums tomēr esot laimīgi sadzijis, bet vēlāk viņa pārcieta divas triekas lēkmes, kas viņu piesaistīja pie gultas. Trešā triekas lēkme janvārī bija liktenīga un viņu aizsauca uz debesmājām. Viņa atstāja sērojošo laulāto draugu, divas meitas (viena — žēlsirdīgā māsa Ņudžersijā, otra — ārste Latvijā) un mazbērnus. Apbedīta Woodland cemetery Lakewood.

                Avots:       “Latvijas medicīniskā personāla saraksts”, R. 1938.

                                "Latviešu ārstu un zobārstu apvienība", 01.10.1977

Source: biographien.lv

Places

Images Title Relation type From To Description Languages
1Universitas Tartuensis, Tartu UniversitāteUniversitas Tartuensis, Tartu Universitātelv

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags