Jānis Voldemārs Cerbulis

Please add an image!
Birth Date:
27.04.1879
Death date:
28.09.1937
Burial date:
01.10.1937
Length of life:
58
Days since birth:
52954
Years since birth:
144
Days since death:
31615
Years since death:
86
Categories:
Order of the Three Stars (Latvia), Public figure
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Cimetière de la Forêt (Riga)

Viens no iekšlietu ministrijas pašvaldības departamenta ilggadīgākiem darbiniekiem Jānis-Voldemārs Cerbulis 28. septembrī slēdzis acis uz mūžu. Viņš dzimis 1879. g. 27. aprilī Cesvaines pagastā kā lauksaimnieka dēls. Pirmo izglītību guvis vietējā pagasta skolā un pēc tam Cesvaines draudzes skolā, kuru beidzis 1895. gadā. Tad dzīvojis un strādājis tēva mājās, bijis kara dienestā, bet 1906. gadā uzsācis patstāvīga darba gaitas. No 1906. g. 6. janvāra līdz 6. maijam bijis Mālupes pagasta darbveža palīgs, tad no 1906. g. 6. maija darbvedis Cesvaines pagastā, kādā amatā sabijis līdz 1918. g. 7. decembrim. Te Cerbulis dzīvi piedalījies ari sabiedriskajā dzīvē, strādājis arī vairākās biedrībās, ziedojot darbam arī brīvo laiku. Kara laikā darbojies Sarkanā krustā, pārtikas komitejā, bijis Biržu rajona rekvizīcijas komitejas loceklis, bēgļu apgādības komitejas loceklis u. t. t. J. V. Cerbulis visā savā darbībā bijis reti godīgs un atsaucīgs cilvēks, tā iegūdams darba biedros un sabiedrībā uzticību un mīlestibu.
lekšlietu ministrijas dienestā Cerbulis iestājies jau 1919. g. 21. jūlijā. Vispirms strādājis ministrijas kan-celejā, bet no 1924. g. 28. marta pašvaldības departamentā. Būdams pašvaldības departamenta sevišķu uzdevumu ierēdnis, bet pēdējos gados iekšlietu ministrijas revidents, J. V.Cerbulis daudzkārt apbraukājis lielu daļu pagastu, šo grūto un atbildīgo darbu veikdams vienmēr ar dziļu nopietnību un darba mīlestību. Pašvaldības departamentā daudzkārt izpildījis gan lauku, gan pilsētu nodaļas vadītāja vietu. Par uzticīgu darbu Cerbulis apbalvots ar Triju zvaigžņu ordeni.
Nāve Cerbuli aizsauca pēkšņi. Vēl pagājušā svētdienā — 26. septembrī — iekšlietu ministrijas uzdevumā viņš atklāja jauncelto Drustu pamatskolu, nododot skolai kā ministrijas dāvanu gleznu. Bet atpakaļceļā saslimis un jau otrā dienā aizgājis mūžībā, īsts latviešu darba cilvēks bija Cerbulis, godīgs un gaišs, tā arī viņa pēdējais darba ceļš bija veltīts gaišai lietai. Dziļi skumst par viņu ne vien tuvinieki — sieva un dēls —- bet arī pašvaldības departamenta darbinieki.

Avots: Pašvaldību dzīve, 01.10.1937

***

Source: DD, Rīgas dome

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags