Mārtiņš Straudovskis

Please add an image!
Birth Date:
00.00.1876
Death date:
05.12.1936
Length of life:
60
Days since birth:
54171
Years since birth:
148
Days since death:
31916
Years since death:
87
Categories:
Order of the Three Stars (Latvia), Scribe
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Svētes pagasts, Kalnanšu kapi (Krustakalna kapi, Krustkalna kapi)

 Mārtiņš Straudovskis strādāja par rakstvedi Dobeles apriņķa Jēkabnieku pagastā.

1929. gada 13. novembrī Jēkabnieku pagasta valdes darbvedis Mārtiņš Straudovskis apbalvots ar TZO.    (Valdības Vēstnesis Nr.261, 1929.11.16.).

 

M. Straudovska dzīves ceļa noslēgums 

Mūžīgā mierā aizgājušo Jēkabnieku pag. valdes un tiesas darbvedi Mārtiņu Straudovski izvadīja pēdējā dusā pirmdien un guldīja Krustakalna kapos. Izvadīšana apliecināja to lielo sirsnību un cienību, justus vārdus aizgājējam saka pag. padomes priekšsēdētājs J. Belma- n i s, pag. valdes, padomes, revīzijas kom. un pag. tiesas vārdā. Piemin nelaiķi kā nenogurstošu un taisnīgu darbinieku līdz pēdējai mūža stundai.   No drauga un labā kaimiņa atvadījās un vaiņagu nolika pensionētais Jēkabnieku 1. pak. pamatskolas skolotājs M. Burģelis, atcerēdamies lielā vienprātībā un saticībā kopā pava- dītos darba gadus. Vietējais koris....   ....kādu nelaiķis atstājis draugos un darbiniekos. Kapsētā izvadrunu teica jaunais Zaļās draudzes mācītājs Voitkus, sirsnīgiem un izjustiem vārdiem pieminēdams nelaiķa centienu pilno darbu un viņa pelnīto miera dusu aizmūža dzīvē. Lielais draugu pulks atsegtām galvām dzied skumjās kapu dziesmas. Seko daudzu pavadītāju cildinošās runas nelaiķim un vaiņagu rindas.  Vēl vaiņagus noliek un atvadās visu apriņķu darbvežu vārdā darbvežu pārstāvis Cālers. No Zaļās draudzes baznīcas valdes, padomes un dāmu komit. — baznīcas priekšnieks D. B i e z b ā r d i s, Brāļu kapu komitejas Jēkabnieku nodaļas — Z. F r e i m a n i s, jaunsaimnieku vārdā D. Baša, Zaļenieku sadraudzīgās biedrības kora vārdā — R.H i b š m a n i s, no Jēkabnieku I. pak.pamatskolas audzēkņu un skolotāju vārdā — skolas pārzinis K. Ce- riņš.  Dziļās skumjās liecas piederīgo — sievas un bērnu galvas, vēl asarām slacītās ziedu veltis un tad lielā tumsā piederīgie, draugi un daudzu organizāciju pārstāvji atstāja ziedu pārklāto kapu kopiņu, aiznesot sirdīs nedzēšamu piemiņu par mīļo aizgājēju, sirmo tautas un rimušo sabiedrisko darbinieku. Lai mūžam paliek svētā atmiņā aizgājēja darbs un pūliņi un neaizaug taciņa uz viņa dusas vietu!   (Zemgales Balss Nr.289, 1936.12.19).

Miris savā 62 dzīves gadā, 1936. gada 5. decembrī. Izvadīts no Jēkabnieku pagasta nama uz Krustakalna kapiem 14. decembrī plkst.14:00.( 1936.12.09 Jaunākās Ziņas. Nr.280.)

 

Portrets pievienots Jelgavas-Bauskas policijas iecirkņa priekšniekam adresētajam lūgumam, izsniegt atļauju braukšanai ar velosipēdu.

Source: periodika.lv, lnb.lv

No places

    loading...

        Relations

        Relation nameRelation typeBirth DateDeath dateDescription
        1
        Alfrēds StraudovskisDistant relative00.00.190119.12.1942

        No events set

        Tags