Aina Kreicberga

Please add an image!
Birth Date:
10.05.1963
Death date:
04.12.2012
Length of life:
49
Days since birth:
22262
Years since birth:
60
Days since death:
4155
Years since death:
11
Categories:
Agronomist
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Set cemetery

    Aina Kreicberga dzmusi Pāvilostas slimnīcā. Jaunību pavadījusi un mācījusies Aizputē un Kazdangas sovhoztehnikuma agronomos. Aina bieži ciemojās Lažā pie vecvecākiem. Varbūt arī tāpēc, pēc Kazdangas tehnikuma beigšanas atnāca strādāt un dzīvot uz Sakas pagastu.

    Pirmā darba vieta Ainai bija kolhozs „Centība”. Pēc tam strādājusi par Sakas pagasta zemes komisijas priekšsēdētāju, projektu koordinatori un beigās par Lauku attīstības speciālisti Pāvilostas novadā.

    1989.gadā kopā ar vīru Guntaru tika izveidota saimniecība. Zemnieku saimniecību ar nosaukumu „Celmiņi’’ reģistrēja 1992.gada - ar 15 ha platību. 1995.gadā saimniecība ieguva savas pastāvīgās robežas, kas 1996.gada nogalē tika nostiprinātas zemes grāmatā ar kopējo platību 94.4 ha.  Ar 2005.gadu saimniecība ieguva bioloģiskās lauksaimniecības sertifikātu institūcijā „Vides Kvalitāte” un sāka audzēt bioloģisko produkcija – kartupeļi, griķi, auzas, rudzi.

    Strādājot un dzīvojot Sakā, Aina, pabeidza Liepājas Universitāti, kur ieguva augstāko izglītību, lai strādātu savu sirdsdarbu – orientēšanos. Ar orientēšanas nodarbojās ne tikai pati, bet arī radīja interesi Pāvilostas vidusskolas skolēnos.

    Avots : www.agronomi.lv 

    No places

      loading...

          No relations set

          No events set

          Tags