Johanness Keplers

Please add an image!
Birth Date:
27.12.1571
Death date:
15.11.1630
Length of life:
58
Days since birth:
165213
Years since birth:
452
Days since death:
143705
Years since death:
393
Extra names:
Johannes Kepler;Ioannes Keplerus;
Categories:
Astrologer, Astronomer, Scientist
Nationality:
 german
Cemetery:
Set cemetery

Johanness Keplers (Johannes Kepler, Ioannes Keplerus; dzimis 1571. gada 27. decembrī, miris 1630. gada 15. novembrī) bija vācu astronoms, astrologs un matemātiķis, kā arī viena no centrālajām figūrām 17. gadsimta zinātniskajā revolūcijā. Viņš vislabāk ir zināms kā planētu kustības likumu atklājējs. Šie likumi, kuri tiek saukti par Keplera likumiem, ir aprakstīti viņa darbos Astronomia nova, Harmonice Mundi un Epitome of Copernican Astrononomy. Šie darbi deva arī Īzaka Ņūtonam pamatu universālās gravitācijas teorijas izveidē.

Keplers tiek saukts arī par pirmo zinātnisko astrofiziķi, kā arī pēdējo nopietno astrologu. Pēc pārliecības Keplers bija pitagoriešu mistiķis.

Keplers pasniedza matemātiku Lincā, bija Tiho Brahes asistents, imperatora Rūdolfa II galma matemātiķis, ģenerāļa Vallenšteina galma astrologs. Veicis fundamentālus atklājumus optikā, pilnveidojot laikabiedra Galileo Galileja teleskopu. 1604. gadā novēroja supernovu mūsu galaktikā, pierādīdams, ka kosmoss nav nemainīgs.

Keplera vārdā nosaukti Mēness un Marsa krāteri, asteroīds, Lincas universitāte. 2008. gadā NASA paredzējusi palaist orbītā ap Sauli Keplera kosmosa observatoriju (Kepler Space Observatory) ārpussaulessistēmas planētu meklēšanai.

Source: wikipedia.org

No places

    loading...

        Relations

        Relation nameRelation typeBirth DateDeath dateDescription

        No events set

        Tags