Linda Dumpe

Please add an image!
Birth Date:
08.03.1930
Death date:
22.05.2024
Length of life:
94
Days since birth:
34444
Years since birth:
94
Days since death:
34
Years since death:
0
Patronymic:
Aleksandrs
Person's maiden name:
Ismaela
Categories:
Historian
Nationality:
 estonian
Cemetery:
Cimetière de la Forêt (Riga)

Šī gada 22. maijā noslēdzās LU Latvijas vēstures institūta ilggadējās darbinieces, etnogrāfes, valsts emeritētās zinātnieces Dr. habil. hist. Lindas Dumpes mūžs. Mīlestība uz etnogrāfiju, institūtu un ceļošanu, kā arī smaids būs tās lietas, kas vienmēr asociēsies ar Lindu.

Lindas Dumpes pētnieciskās intereses saistījās ar tradicionālo materiālo kultūru un dzīvesveidu, pievēršoties tādu nozīmīgu tradicionālu nodarbošanās nozaru izpētei kā zemkopība un lopkopība, kā arī uztura vēsture Latvijā. Etnogrāfe ir astoņu monogrāfiju un vairāk nekā 130 zinātnisku publikāciju autore. Viņas ekspedīciju vākums vairākos fondos glabājas LU LVI Etnogrāfisko materiālu krātuvē.

Kopš 1964. gada Lindas Dumpes pētnieciskais darbs aizritēja Latvijas vēstures institūtā, sākot strādāt par jaunāko zinātnisko līdzstrādnieci toreizējā LPSR ZA Vēstures institūta Etnogrāfijas nodaļā. Institūtā etnogrāfe nostrādāja ilgus un ražīgus darba gadus: kā vecākā zinātniskā līdzstrādniece, no 1986. gada – vadošā pētniece, no 1993. gada – profesore. L. Dumpe bija institūta Zinātniskās padomes un LU vēstures nozares Promocijas padomes locekle. Arī pēc aiziešanas pensijā 2001. gadā, nu jau kā valsts emeritētā zinātniece viņa turpināja aktīvu pētniecisko darbu un nezaudēja saikni ar institūtu.

Avots: https://www.lvi.lu.lv/par-mums/zinas/zina/t/84549/

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags