Arturs Bezsmertnijs

Please add an image!
Birth Date:
12.10.1984
Death date:
26.07.2018
Length of life:
33
Days since birth:
14448
Years since birth:
39
Days since death:
2109
Years since death:
5
Patronymic:
Anatolijs
Extra names:
Артур Безсмертний Друг Латиш
Categories:
KIA of Russian invasion in Ukraine war 2014-24, Military person
Nationality:
 latvian, ukrainian
Cemetery:
Set cemetery

Arturs Anatolijs Bezsmertnijs (izsaukuma signāls "Ronin") dzimis 1984. gada 12. oktobrī Liepājas pilsētā (Latvija). Brīvprātīgais Ukrainas armijā, snaiperis.

Artūra tēvs bija ukrainis, no Dņepropetrovskas apgabala Caričanas rajona.

Tēvs nomira pirms 7 gadiem, un Arturs katru gadu tēva nāves gadadienā ieradās Ukrainā, lai apmeklētu viņa kapu.

2015. gadā viņš arī ieradās, un viņu pārsteidza sabiedrības apātija pret karu, kas jau norisinājās valsts austrumos.

Artūrs devās uz Militāro komisariātu. Bet sakarā ar to, ka viņš nebija Ukrainas pilsonis viņam tika ieteikts vērsties pie brīvprātīgajiem spēkiem.

Pirms tam "Ronins" 3 gadus dienēja NATO armijā, tāpēc viņam bija fantastiska profesionālā karavīra apmācība.

Tādējādi viņš nokļuva Ukrainas brīvprātīgo korpusa "Labējais sektors" 14. rezerves bataljona "Dņiprovščina" rindās, kurā dienestu sāka 2015. gada jūlija sākumā.

Uzticams. Pieklājīgs. Godīgi. Savākts.

"Ronins" (jeb Draugs Latvietis, kā viņu sauca arī PS) vienmēr gribēja redzēt savus  ieroču brāļus vēl kvalificētākus karavīrus, nemitīgi vadīja mācības, nododot tālāk savas iepriekšējā dienesta laikā iegūtās zināšanas.

Ik pēc 3-4 mēnešiem uz frontes līniju devās jauni brīvprātīgo viļņi, un drīz Arturs nokļuva DUK 5. atsevišķā bataljona rindās, no kurienes viņu uzņēma atsevišķas taktiskās izlūkošanas grupas komandieris Hrihorijs Semenišins, kurš krita 2016. gada janvārī.

"Ronins" bija patiess, ļoti prasīgs, prasīja no sevis un citiem maksimumu, bija ievērojamas organizatoriskās spējas. Kad nomira Hryhorijs Semenišins, kurš bija ļoti tuvs Artūra draugs, viņš atgriezās Latvijā. Bet viņš nevarēja palikt mājās ilgu laiku, un pēc sešiem mēnešiem viņš atkal ieradās Ukrainā, parakstot 6 mēnešu līgumu ar bruņotajiem spēkiem, ko viņš pēc tam nepārtraukti pagarināja.

Sākumā dienējis 54. atsevišķās mehanizētās brigādes 1. mehanizētā bataljona 2. rotā, pēc tam pārcelts uz snaiperu vadu, pēc tam nonācis 2. mehanizētajā bataljonā. 2016. gada beigās viņš piedalījās šausmīgajās decembra kaujās pie Avdiiv meža.

Viena no vārda "ronin" nozīmēm ir brīvs karotājs, ceļotājs, kuram nav kāda cita varas pār viņu. Tāpēc citas valsts pilsonim Artūram, kurš cīnījās par mūsu valsti, bija šāds izsaukuma signāls.

Viņš bija unikāls cilvēks ar stingru un spēcīgu raksturu, kurš pilnībā nodeva sevi karam. Artūrs pret pretējā dzimuma pārstāvjiem izturējās ar lielu cieņu, nekad neko sliktu par sievietēm nav teicis.

Dzīvespriecīgs, visādā ziņā kaujiniecisks Ronins teica, ka būs karā līdz galam. Viņš bija sava veida cieņas un sirdsapziņas paraugs, ļoti neatlaidīgs, pastāvīgi apmeklēja kādus kvalifikācijas celšanas kursus un apmācības, mācoties "Desnā". Viņš mēģināja mācīt saviem brāļiem karotāja kultūru - fiziskā spēka un inteliģences apvienojumu.

Šā gada maijā viņš pārcēlās uz 72. atsevišķu mehanizēto brigādi, paliekot Douzā.

Miris 26. jūlija vakarā Doņeckas apgabala Novoluhanske ciema rajonā pēc mīnas sprādzienbīstamas ievainojuma, ko veica seguma grupa, mainot pozīciju.

Viņš tika apglabāts 30. jūlijā Dņepropetrovskas apgabala Caričanas rajona Prjadivkas ciemā pie sava tēva kapa.

Viņam palika māte un dēls.

https://tsn.ua/ato/u-viyni-za-ukrayinu-zaginuv-gromadyanin-latviyi-1193280.html

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags