Līga Priedīte

Please add an image!
Birth Date:
07.10.1936
Death date:
09.02.2023
Length of life:
86
Days since birth:
31983
Years since birth:
87
Days since death:
448
Years since death:
1
Categories:
Conductor, Pedagogue, teacher
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Set cemetery

Skolotājas Līgas Priedītes dzīve sākās Valmieras pusē, bet turpmākais mācību, darba un dzīves mūžs nesaraujami saistīts ar Cēsīm un Raunu. Mācības Cēsu 2. pamatskolā, Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā. Pēc studijām Latvijas Valsts konservatorijas Kordiriģentu nodaļā pie Teodora Kalniņa Līga atgriezās Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā – nu jau kā pilntiesīga pedagoģe.

Daudzus gadus Līga Priedīte vadīja Cēsu Mūzikas vidusskolas Kordiriģentu nodaļu, izaudzināja un izskoloja neskaitāmus jaunos kordiriģentus, kordziedātājus, mūziķus, radošas personības, sava dzīves ceļa gājējus, lai laiku pa laikam sastaptos kopkorī, Dziesmu svētku gājienā vai "koru karos", vai vienkārši ikdienas solī.

Ne tik daudziem ir zināms, ka Cēsu Tautas kora "Beverīna" slavu kaldināja divi diriģenti – Imants Kokars un Līga Priedīte. Arī Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas koris, vīru koris "Cēsis", jauktais koris "Tikko", senioru koris "Ābele" – kolektīvi, kas ir skolotājas un diriģentes Līgas Priedītes profesionālā un sirdsprieka mūžīgie liecinieki.

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags