Ivars Asaris

Please add an image!
Birth Date:
09.06.1956
Death date:
22.11.1996
Length of life:
40
Days since birth:
24799
Years since birth:
67
Days since death:
10023
Years since death:
27
Categories:
victim
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Madona, Pilsētas kapi (Lazdonas kapi)

Pagājšpiektdien Madonas rajona Cesvaines virsmežniecības Lubānas mežniecībā notikušas komercmedības, kurās piedalījies arī kāds 85 gadus vecs Vācijas pavalstnieks. Medību laikā viņš izšāvis uz skaidri neredzamu mērķi un trāpījis Ivaram Asarim (dz. 1956. g.), kurš miris turpat notikuma vietā. Lubānas pilsētas domē par šo nelaimi zināja pastāstīt tikai pēc nostāstiem — medības norisinājušās Indrānu pagasta teritorijā, traģiskais negadījums Vidzemē noticis pēcpusdienā, nelaiķis medībās piedalījies kā dzinējs, nāve iestājusies turpat negadījuma vietā un ar tālāko jau nodarbojoties izmeklētāji, jo esot ierosināta krimināllieta. Ivars Asaris dzīvoja Madonā un bija SIA "Glako AB" izpilddirektors. Viņa ģimenē aug divi bērni. Vācijas pensionārs pēc traģiskā negadījuma nav spējis uzrādīt ne ieroča nēsāšanas un glabāšanas atļauju, ne mednieka apliecību. (Lauku avīze, 26.11.1996)

---

1911. gadā dzimušais vācu viesmednieks, ārsts, kuram pēc trim mēnešiem paliks 86 gadi, esot rūdīts mednieks, medījis daudzās pasaules valstīs, bet šādā situācijā nokļuvis pirmo reizi. Lode, kas bija paredzēta dzīvniekam, no 62 metru attāluma gaišā dienas laikā nonāvēja dzinēju, arī pieredzējušu un rūdītu mednieku Ivaru Asari. Komercmedības bijušas legālas un tajās piedalījušies vietējie un septiņi vācu mednieki. Tās notikušas valsts medību saimniecības teritorijā, un visi nepieciešamie dokumenti bijuši kārtībā. Arī gados vecajam medniekam Valteram Dunkeram ir ieroču nēsāšanas atļauja, visi oficiālie medību dokumenti kārtoti medību valsts inspekcijā. Kamēr nav pabeigta pirmstiesas izmeklēšana, rajona policijas nodaļas izziņu inspektore Sarmīte Plaude bija visai noslēgta: — Pagaidām varu pateikt tikai to, ka šajā negadījumā izpaudās medību noteikumu neievērošana. Neviens mednieks nedrīkst izšaut pa mērķi, ja tas nav skaidri saredzams. Kas attiecas uz viesmednieka cienījamajiem gadiem un medību spējām, nav pamata tās apšaubīt, jo medību atļauja ir iedota.

Sestdien Madonā notiek tikai 40 gadus nodzīvojušā Ivara Asara bēres. Tautā runā, ka šajā traģēdijā diez vai izdošoties pierādīt vecā vācu viesmednieka vainu, jo viņam būšot spējīgs advokāts un argumenti. Ja būs pierādījumi un vācu viesmednieku tiesās pēc Latvijas Kriminālkodeksa 103. panta, tā sankcijās bez soda mēra — brīvības atņemšanas līdz diviem gadiem — paredzēta arī 20 minimālo mēnešalgu liela "atpirkšanās" iespēja. Apgādnieka zaudējuma gadījumā ģimenei tas ir vājš mierinājums. (Lauku avīze, 29.11.1996)

No places

    loading...

        Relations

        Relation nameRelation typeBirth DateDeath dateDescription
        1Spodra AsareSpodra AsareRelative00.12.192900.00.2009

        No events set

        Tags