Andrejs Barabanovs

Please add an image!
Birth Date:
01.10.1978
Death date:
14.04.2014
Length of life:
35
Days since birth:
16616
Years since birth:
45
Days since death:
3637
Years since death:
9
Person's maiden name:
Андрей Барабанов
Categories:
Boxer, Sportsman, Victim of crime, victim
Cemetery:
Set cemetery

Trīsdesmit piecu gadu vecumā mūžībā aizgājis viens no Latvijas labākajiem profesionālā boksa pārstāvjiem, bijušais Eiropas un Baltijas pussmagā svara čempions Andrejs Barabanovs (11-1, 6 KO).

Viņš ar 3 šautām brūcēm miris tika atrasts pie Maskavas ielas 317 ēkas ieejas.

Barabanovs piedzima 1978. gada 1. oktobrī. Cīņu sportam rīdzinieks pievērsās 1993. gadā būdas piecpadsmit gadus vecs. Viņš sāka trenēties pie Viktora Jaroščuka un jau pēc gada ilgiem treniņiem pirmo reizi uzvarēja Latvijas čempionātā boksā amatieriem starp jauniešiem. Kopumā Andrejs deviņas reizes ticis kronēts par mūsu valsts čempionu amatieru boksā (divreiz starp jauniešiem un junioriem un piecreiz starp pieaugušajiem).

1996. gadā Kubā notiekošajā pasaules čempionātā boksā junioriem talantīgais bokseris izcīnīja godpilno trešo vietu. Šo sasniegumu neviens no Latvijas pārstāvjiem šajā vecuma grupā vēl joprojām nav atkārtojis.

Barabanovs vairakkārt uzvarējis starptautiskajā amatieru boksa turnīrā „Knīša kauss”, ko pēdējos gados pārdēvējuši par „Riga Open”, kā arī citos starptautiskajos turnīros ārpus Latvijas robežām. Kopumā amatieru boksā viņš aizvadījis 115 cīņu, no kurām uzvarējis 84 mačos.

1999. gada augustā Andrejs Hjūstonā (ASV) notiekošajā pasaules čempionātā amatieru boksā pieaugušajiem izcīnīja augsto devīto vietu. Jau tā paša gada oktobrī sportists piedalījās Sevastopolē (Ukrainā) notikušajā olimpisko spēļu atlases turnīrā boksā un aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, taču uzvarētā cīņā tika tiesneši rezultātu 3:2 pēc punktiem uzvaru pietiesāja tā brīža pasaules reitinga trešajam numuram gruzīnu izcelsmes turkam Akinam Kuloglam. Līdz ar to sapnis par Olimpiskajām spēlēm tika izsapņots….

Pēc neveiksmīgā starta olimpisko spēļu atlases turnīrā Barabanovs izlēma pievērsties kikboksam un jau 2000. gadā Grieķijā tika kronēts par pasaules čempionu kikboksā amatieriem. Šo panākumu sportists atkārtoja desmit gadus vēlāk, kļūstot par pasaules čempionu kikboksā arī profesionāļiem.

2008. gadā sportists debitēja profesionālajā boksā. Uz profesionālā ringa Barabanovs aizvadīja divpadsmit cīņu, no kurām vienpadsmit mačos svinēja uzvaras. Viņš izcīnīja Eiropas un Baltijas pussmagā svara čempiona jostas, pateicoties kurām reitingā iespraucās starp pasaules TOP 50 labākajiem pussmagā svara bokseriem.

Par profesionālā boksera karjeras beigšanu Andrejs Barabanovs paziņoja 2012. gada oktobrī pēc uzvaras pār Vāciju pārstāvošo Kongo bokseri Džonu Mifubu.

„Andrejs ir mans labākais audzēknis. Visi augstākie sasniegumi sportā man ir saistīti tieši ar viņu. Viņš Latvijas vārdu nesa augstākajā līmenī gan amatieros, gan profesionāļos. Domāju, ka otra tāda boksera, kurš augstākajā līmenī boksēja līdz pat 35 gadu vecumam Latvijā nav un drīzumā vairs nebūs, ” uzskata Barabanova treneris Viktors Jaroščuks, kurš ar sportistu nostrādāja divdesmit vienu gadu.

 

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags