Juris Brencis

Please add an image!
Birth Date:
21.09.1942
Death date:
30.12.2021
Burial date:
06.01.2022
Length of life:
79
Days since birth:
29806
Years since birth:
81
Days since death:
851
Years since death:
2
Patronymic:
Augusts
Cemetery:
Trikātas pagasts, Vecā kapsēta

Juris Brencis dzimis 1942.gada 21.septembrī Trikātā. Jau pamatskolas laikā radās liela interese par radio un dažādiem sakaru veidiem. Tūlīt pēc pamatskolas beigšanas Juris dodas uz Viļņas karaskolu mācīties par sakaru inženieri. Brauciens nav veiksmīgs, atgriežoties mājās iestājas Priekuļu lauksaimniecības tehnikumā. Tur sastop līdzīgi domājošus zēnus un skolotāju. Juris darbojas Priekuļu tehnikuma radio pulciņā un mācību laikā arī mājās tiek būvēts pašam savs radio uztvērējs.

1961.gadā pabeidzot Priekuļu tehnikumu, Juris dažus mēnešus nostrādā kolhozā „Vāle” un tad novembra mēnesī  tiek iesaukts armijas dienestā.

Savas dienesta gaitas Juris pavada Kaļiņingradas apgabalā Gusevas pilsētā. Atgriežoties no armijas Jura turpmākā dzīve rit Cēsīs. Vispirms Cēsu lauksaimniecības pārvaldē, Cēsu skaitļošanas centrā, Cēsu starpkolhozu celtniecības centrā. Darbs joprojām saistīts ar sakaru tehnoloģijām. Mājās top sava raidstacija. Viss brīvais laiks tiek saistīts ar radio sportu, piedaloties dažādas sacensībās, nodibināti sakari ar radioamatieriem visā pasaulē. Lai nodibinātu sakarus ar zemi, tas tiek izdarīts caur mēnesi.

1992. gada 15.februārī Juris iestājas zemessardzē un tālāk dzīve saistās ar 27. Zemessardzes bataljonu. Dienestu zemessardzē viņš beidz kā zemessardzes virsleitnants. Apbalvots ar Aizsardzības ministrijas goda zīmi, 2.pakāpes medaļu par kalpošanu zemessardzē.

Jurim sava ģimene neizveidojās, toties tēva mājās viņš bija tas, kurš ienesa visu jauno, radio aparātu ar plašu atskaņotāju, Televizoru rekords 6, velotūristu velosipēdu.

Jura lielais darbs ir dzimtas koka izpēte, jaunajai paaudzei paliek Jura nepabeigtais darbs apkopot grāmatu par Brenču dzimtu.

Beverīnas lepnums 2020.gadā Juris izpelna ievadot mājās lapā Nekropole visas Trikātas kapu grāmatas. Ir savākta liela informācija par Trikātas skolas absolventiem, skolotājiem, Trikātas vēsturi.

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags