Leonīds Juris Freijs

Please add an image!
Birth Date:
05.05.1930
Death date:
23.10.2020
Length of life:
90
Days since birth:
34333
Years since birth:
93
Days since death:
1288
Years since death:
3
Patronymic:
Kārlis
Categories:
Engineer, Maecenas
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Matīsa kapi, Rīga

Leonīds Juris Freijs dzimis 1930. gada 5. maijā Rīgā būvuzņēmēja Kārļa Jūlija Freija ģimenē un visu savu darba mūžu veltījis projektēšanai, strādājot dažādos projektēšanas institūtos. 1995. gadā uzsāka strādāt RTU Tehniskajā daļā, piedaloties Ķīpsalas studentu pilsētiņas būvniecības projektu īstenošanā, kas sāka atjaunoties pēc ilgāka pārtraukuma.

Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, zemes reformas gaitā Leonīds Juris Freijs atjaunoja īpašuma tiesības uz zemi Tukuma rajona Engures pagastā, uz kuras atradās RTU sporta un atpūtas bāze «Ronīši». Lai nodrošinātu šīs zemes pilnvērtīgu izmantošanu un attīstību, Leonīds Juris Freijs nolēma sešus hektārus lielo zemes īpašumu uzdāvināt RTU.

Un tā, 1997. gada 15. oktobrī RTU 135. gadu jubilejā, ilggadējais universitātes darbinieks Leonīds Juris Freijs gandarīts varēja pasniegt toreizējam rektoram Egilam Lavendelim zemesgrāmatas aktu par atdāvinātā īpašuma tiesībām RTU. Leonīda Jura Freija dāvinājums RTU ir pirmais gadījums pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, kad kāda privātpersona dāvina augstskolai savu nekustamo īpašumu.

Leonīds Juris Freijs vienmēr bija pozitīvs un radošas enerģijas pilns cilvēks. Beidzot aktīvās darba gaitas 2008.gadā, viņš turpināja ieguldīt savas zināšanas citos projektos - bija iniciators  Siguldas stacijas ēkas atjaunošanai, par ko saņēmis atzinību no Siguldas pilsētas pašvaldības un aktīvi interesējies par Stāmerienas pils atjaunošanu.

Leonīds Juris Freijs vienmēr ap sevi pulcējis kolēģus, domubiedrus un kuplo ģimeni. Mēs viņu atcerēsimies kā brīnišķīgu, spilgtu un talantīgu cilvēku, zinošu un atsaucīgu kolēģi, kurš bija apveltīts ar cēlsirdību un dāsnumu, ar savu rīcību vēsturiski turpinot cildeno Kristapa Morberga iedibināto mecenātisma tradīciju.

No places

    loading...

        Relations

        Relation nameRelation typeBirth DateDeath dateDescription
        1
        Dagmāra FreijaWife00.00.193600.00.2008
        2
        Jānis RungenfeldsRelative00.00.189304.05.1947
        Tags