Ieva Strazdukaite

Please add an image!
Birth Date:

Death date:
05.03.2017
Days since death:
2611
Years since death:
7
Categories:
Victim of crime, victim
Nationality:
 lithuanian
Cemetery:
Set cemetery

Noskaidrots, ka jauniešu banda sākotnēji sekojusi citai automašīnai, līdz benzīntankā pamanījuši Strazdauskaites luksusa «Audi A7». Radusies doma to nolaupīt.

Viņa nosista ar lāpstu.

TVnet vēstīja:

25 gadus vecā Ieva Strazdauskaite 5.marta pēcpusdienā automašīnā «Audi A7» no vecāku mājām Pluņģē izbrauca uz Viļņu un pazuda ceļā. Par jaunās sievietes pazušanu policijai vakarā ziņoja viņas tēvs, norādot, ka sakari ar meitu pazuduši, kad viņa izbraukusi cauri Kauņai, bet vēlāk viņas telefons bijis izslēgts.

Automašīna pirmdienas naktī tika atrasta uz kāda meža ceļa Jonavas rajonā, bet jaunietes tajā nebija. Vēlāk ceļmalās policisti atrada meitenes mantas, kas, iespējams, pa ceļam izmestas no automašīnas. Pirmdien kāds nejaušs garāmbraucējs ceļmalā pie automaģistrāles Viļņa-Kauņa atrada viņas telefonu.

Pēc ģenerālkomisāra teiktā, meitene nolaupīta, imitējot satiksmes negadījumu pie Elektrēniem. Iegūtie dati liecina, ka viņa nogalināta tajā pašā vakarā. Viņa bijusi aprakta Ķēdaiņu rajonā.

Kauņas apgabaltiesa piektdien, 2020.gada 3.aprīlī pasludinājusi spriedumu 25 gadus vecās Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā, kas pirms trim gadiem satricināja Lietuvas sabiedrību, piespriežot vienam no slepkavām mūža ieslodzījumu, bet vēl diviem – attiecīgi 17 un 16 gadu cietumsodu. Noziegums tika pastrādāts, imitējot ceļu satiksmes negadījumu.

Tiesa atzinusi, ka trīs Ķēdaiņu iedzīvotāji – brālēni Leons, Karolis un Mants Bieļauski – nogalinājuši jaunieti, mantkārīgu motīvu dēļ, slēpdami citu noziegumu, darbodamies organizēti un viņu spīdzinādami.

Leonam Bieļauskam piespriests mūža ieslodzījums, Karolim Bieļauskam cietumā būs jāpavada 17 gadi un Mantam Bieļauskam – 16 gadi.

Prokurori mūža ieslodzījumu bija pieprasījuši visiem trim brālēniem,

kuri tika aizturēti drīz pēc nozieguma pastrādāšanas un atrodas apcietinājumā.

Šai lietā notiesāti arī Marijampoles iedzīvotājs Aļģimants Stankevičs un Ķēdaiņu iedzīvotājs Toms Zagursks, kuriem par piedalīšanos laupīšanā, nelikumīgu šaujamieroča glabāšanu un lietošanu labošanas iestādē būs jāpavada attiecīgi divi gadi divi mēneši un divi gadi.

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags