Jevgeņijs Maņurovs

Please add an image!
Birth Date:
00.00.1981
Death date:
19.12.2019
Length of life:
38
Days since birth:
15795
Years since birth:
43
Days since death:
1563
Years since death:
4
Extra names:
Евгений Манюров
Categories:
Criminal, Terrorist
Nationality:
 russian
Cemetery:
Set cemetery

Ceturtdienas vakarā Maskavā pie galvenās Federālā Drošības Dienesta (FDD) mītnes ēkās atklāja uguni, nogalinot vienu FDD virsnieku un ievainoja vēl piecus citus cilvēkus, no kuriem vēl četri ir iestādes darbinieki, bet viens – civilpersona. Uzbrucējs nošauts.

Līdz piektdienas rītam atklāts, ka Ļubjankas laukumā uguni atklājušais vīrietis bija 39 gadus vecais Jevgeņijs Maņurovs no Podoļskas pilsētas Maskavas pievārtē. Pretēji sākotnējām ziņām par vairākiem šāvējiem viņš darbojies viens un FDD ēkā nemaz nav iegājis.

Maņurovs pēdējos gados strādājis dažādos apsardzes uzņēmumos un bijis profesionāls šāvējs, kurš apmeklējis treniņus. Jau pēc vīrieša "neitralizēšanas", kā viņa nošaušanu dēvē amatpersonas, Maņurova dzīvesvietā atrasti pieci ieroči, tostarp divas pusautomātiskās šautenes, divas bises un kāds neletāls ierocis, raksta "Komsomoļskaja Pravda". Viņš arī nesen ieguvis trešo vietu prezidenta Vladimira Putina atjaunotās PSRS laika paramilitāras patriotiskās grupas tradicionālajās šaušanas sacensībās.

Šāvēja māte medijam atklājusi, ka pēc aiziešanas no darba apsardzes uzņēmumos viņš pa telefonu daudz runājis angļu valodā ar kaut kādiem arābiem, taču viņa neko nav sapratusi. Tēvs savukārt "112 Telegram" kanālā atklājis, ka Maņurovs iepriekš strādājis arī Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecības apsardzē, raksta "The Moscow Times". Māte apgalvo, ka viņš pēdējā laikā bijis kā "sazombēts", bet pirms sev liktenīgās apšaudes teicis, ka dodas uz šaušanas treniņu.

Viņa motivācija pagaidām ir neskaidra. Uzsākta izmeklēšana.

Tobrīd pusotru kilometru tālāk noticis saviesīgs pasākums ar Putina piedalīšanos, kurā atzīmēta Krievijas specdienestu diena, cita starpā cildinot FDD darbinieku darbu. Anonīms avots "Reuters" norādījis, ka apšaudes sākums bijis saskaņots ar brīdi kad Putins teicis savu runu, kuru sācis ar aicinājumu apkarot terorismu.

No places

    loading...

        No relations set

        Tags