Valdis Kupelis

Birth Date:
22.03.1942
Death date:
15.08.2019
Burial date:
21.08.2019
Length of life:
77
Days since birth:
29984
Years since birth:
82
Days since death:
1714
Years since death:
4
Categories:
Doctor
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Blīdenes pagasts, Centra kapi

Sēru vēsts. Valdis Kupelis (22.03.1942. – 15.08.2019.)

Vakar mūžības ceļā devās ārsts ginekologs Valdis Kupelis, viņš – arī “ķirurgs no Dieva”.

Es biju vēl bērns, kad iedomājoties vien par viņa darbu, ātri mēdzu pārtraukt šo domu virzienu kā nelietderīgu, jo nespēju sev pieņemamā veidā vizualizēt pārmijas pie kurām viņš stāvēja. Daudzus gadus vēlak, pati, jau mamma būdama, tik un tā nespēju. Taču Valda Kupeļa dzīve sastāvēja no individuālām, konkrētām – izglābtām vai zaudētām dzīvībām. Tas noteica viņa raksturu, kas, kā es to sajutu, bija bijis hipertofēti jūtīgs savā pirmsākumā. Taču, lai izdzīvotu darbā, tas bija mainījies, raisot ne vienu vien domstarpību.

Mēs ģimenē vienmēr esam par un ar Valdi lepojušies. Viņš ir ārsts, kurš visā Padomju Savienībā pirmais aizsāka un atvēra dzemdību namu, kurā mātes netika šķirtas no bērniem pēc dzimšanas un kur mammām tika ļauts rūpēties par bērnu no tā pirmā elpas vilciena. Šodien tas liekas neticami, ka šādi laiki vispār ir bijuši.

Valda Kupeļa galvā pāri visam bija atbildība par bērnu, kas pārsniedza jebkuras citas normas. Šī atbildība joprojām ir iedvesmojoša!

Pirms pāris gadiem Valdis savu dzīvi shematiski izstāstīja Ventspils avīzei, bet domāju, ka ir daudz bērnu, mammu un arī ārstu, kam dakteris Kupelis ir palīdzējis tapt par to, kas viņi ir tagad. (Skat: https://www.ventasbalss.lv/…/32529-dr-kupelis-daudz-dzivibu…)

Atvadīšanās no Valda Kupeļa notiks 2019. gada 21. augustā plkst. 12.00 Ventspils Meža kapos, lai pēcāk tiktu apbedīts Blīdenes kapos.

 

Source: DD

No places

    loading...

        No relations set

        31.12.2019 | Svarīgākie 2019.gada notikumi Latvijā un pasaulē

        Katrs gads ir ar kaut ko īpašs katram no mums atsevišķi vai visiem kopā. Mēģinām apkopot gada svarīgākos notikumus, kurus droši var rakstīt šeit ATMIŅU sadaļā. Lielākā daļa notikumu un personas ir norādītas pievienotajās saitēs, bet tas ir niecīgs daudzums no tā, kas noticies pasaulē. Papildinām un rakstām vēsturi kopā!

        Submit memories

        Tags