Ludvigs Treilibs

Birth Date:
00.00.1885
Death date:
00.02.1915
Burial date:
17.02.1915
Length of life:
30
Days since birth:
50879
Years since birth:
139
Days since death:
39891
Years since death:
109
Extra names:
Treilībs
Categories:
Craftsman, Victim of crime
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Jelgava, Norauku kapi (arī Noravu un Jēkaba kapi)

Gandrīz vienā nedēļā divus iebūviešu dēlus guldīja kapos, ap 30 gadus vecus, kuri savu dienišķo maizi pelnīdami bija aizgājuši citur darbā. Pirmais no tiem bija Šauva, kurš tika nogalināts Valgundes Ķīšu tvaika katla katastrofā un kuru apbedīja 8. februārī Zanderu kapos. Nelaimīgo apraud vecāki, jauna sieviņa ar sīkiem bērniņiem.

Otrs bija Rīgā noslepkavotais Ludvigs Treilibs, kuru 17. februārī glabāja Jēkaba, sauktos "Norauku" kapos. Treilibs bija neprecējies, pēc viņa sēro vecāki un māsa. Vēl jāpiezīmē, ka Šauva un Treilibs ir tuvi kaimiņi, un abiem dēli gandrīz vienā nedēļā aizgāja tādā negaidītā traģiskā nāvē.

Avots: Latviešu avīzes, 22.02.1915

Noslepkavotais Lielauces pagasta 30 g.v. Lidvigs treilibs srādājis kā mūrnieks līdz novembrism, kad nokritis no kādas jaunbūves un sadauzījis muguru tik stipri, ka gulējis savā dzīvoklī Marijas ielā 83/85 līdz šim slims. Tikai 8.februārī, svētdien, viņš gribējis aizbraukt uz savu pagastu. Viņš stāstījis, ka saņemot no slimo kases 10 rubļus nedēļlā, bet 5.februārī atzīts par stipra darba nespējīgu un saņēmis 700 rubļus pabalsta. Viņš dzīvoja viens īrētā istabiņā, pie viņa arvienu atnākuši dažādi cilvēki un reizēm arī jaunavas, bet pats pa naktīm arvienu turējies mājās. Tikai pēc pabalsta saņemšanas viņs aizgājis un nepārnācis visu dienu un nakti, pēc tam visu sestdienu un svētdienu bijis tāds savāds un domīgs. Svētdien aizgājis ap pulksten 4 un teicis, ka varbūt aizbraukšot uz dzimteni, bet pirmdienas rītā atrada viņu nogalinātu zem pilsētas kanāla tilta ie Andreja slūžām. Tajā pašā dienā pēc viņa dzīvoklī apjautājušies vairāki ļaudis un arī divas jaunavas. Viņš nosists ar 5 sitieniem pa galvu, kā domājams, ar svaru bumbiņu, kuru atrada uz tilta, bet visa lielā nauda atrasta viņa vestes iekškabatā, mazāka nauda svārku kabatā, bet sīknauda bikšu kabatā. Arī kabatas pulkstenis nav atņemts un kabatas grāmatiņâ atrastas vairāku jaunavu fotogrāfijas ar dažām zīmītēm, no kā rodas aizdomas, ka slepkavība izdarīta aiz greizsirdības no kāda viņa darba biedra, jo tādas svara bumbiņas, kāda atrasta slepkavības vietā, mūrnieki lieto mūra taisnuma mērīšanai ar auklas palīdzību. Turklāt viņš pats dažkārt stāstījis, ka starp darba biedriem viņam esot ienaidnieki.

Avots: Jaunais vārds, 12.02.1915

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags