Ernests Vārna

Please add an image!
Birth Date:
00.00.1955
Death date:
02.01.2010
Length of life:
55
Days since birth:
25320
Years since birth:
69
Days since death:
5229
Years since death:
14
Categories:
Looking for information
Nationality:
 latvian
Cemetery:
Salgales pagasts, Igauņu kapi

«Viņš iepērkoties vienmēr bija laipns un pieklājīgs,» teic Emburgas veikala pārdevēja, raksturojot tuvējo Strīķeru māju iedzīvotāju Ernestu Vārnu (dzimis 1955. gadā), kurš tika nošauts 2. janvāra vakarā, kad ar bisi pretojās policijas specvienībai. Policija Strīķeros ieradās tādēļ, ka todien viņš, draudot ar nošaušanu, bija mēģinājis no kaimiņienes izspiest naudu.

Ozolnieku novada Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vīgants, kas 3. janvāra rītā aptaujāja traģiskā notikuma dalībniekus, policistu lodes nogalināto vīrieti raksturo kā agresīvu alkoholiķi un atzīst, ka viņš saņēma to, ko bija pelnījis.

Pēc J.Vīganta noskaidrotā, 2. janvārī Strīķeros E.Vārna stiprā alkohola reibumā ar nelegāli glabātu bisi gājis uz kaimiņu dzīvokli pie vientuļas pensionāres izspiest naudu, ir draudējis viņu nošaut. Todien, vēl skaidrā prātā būdams, viņš no sievietes jau bijis aizņēmies divus latus. Tad izsaukta policija un, tā kā noziedznieks bija bruņots, atsūtīta specvienība «Omega».

Tajā brīdī E.Vārna jau bija gulējis. Ar klauvēšanu pie durvīm policisti viņu pamodinājuši un pieprasījuši ielaist dzīvoklī. E.Vārna uz to atbildējis, izšaujot ar bisi (iespējams, durvju virzienā un divas reizes). Mazu brīdi pēc vairākkārtējiem policistu šāvieniem viņa dzīvība izdzisa.

Kāds emburdznieks «Ziņām» izteica sašutumu, ka policija par šo faktu medijiem ziņojusi tikai pēc divām dienām, it kā cilvēka nošaušana nebūtu nekas svarīgs. Mirušā brālis emburdznieks Alfrēds Vārna stāsta, ka Ernestam bijis ass raksturs, dažkārt viņš sitis mātei, tomēr viņa nogalināšana, veicot aizturēšanu, viņaprāt, bija pārsteidzīga.

Par E.Vārnu zināms, ka viņam nebija pastāvīga darba, vīrietis bija šķīries divu bērnu tēvs. Septiņus jaunības gadus pavadījis cietumā (tiesāts par autozādzībām).

Savas dzīves pēdējos vairāk nekā divdesmit gadus E.Vārna dzīvoja Emburgā pie mātes (dzimusi 1922. gadā), kuras pensija bija arī viņa galvenais iztikas un arī alkohola (parasti stiprināto alu) iegādes avots.

E.Vārnas apbedīšanu, kas paredzēta trešdien, uzņēmusies novada pašvaldība. Jau ziņots, ka saskaņā ar Valsts policijas sniegto informāciju, vīrieti nošāvis pretterosima vienības «Omega» darbinieks. Šauts esot, «lai novērstu esošos draudus cilvēku dzīvībai un veselībai».

Par sestdien, 2010.gada 2.janvārī notikušo policija informēja tikai otrdien, 5.janvārī. VP preses pārstāve Linda Neimane-Zobena «Ziņām» to skaidroja ar iekšējo procedūru, kas ļauj informēt presi tikai tad, kad saņemta attiecīga atļauja no amatpersonām, kas vada izmeklēšanu.

Avots: zz.lv , 05.01.2010

No places

    loading...

        No relations set

        No events set

        Tags