Ivans Kivelidi

Please add an image!
Birth Date:
18.03.1949
Death date:
04.08.1995
Length of life:
46
Days since birth:
27427
Years since birth:
75
Days since death:
10487
Years since death:
28
Person's maiden name:
Иван Харлампиевич Кивелиди
Extra names:
Иван Кивелиди,
Categories:
Banker, Businessman, Public figure, Victim of crime, victim
Cemetery:
Set cemetery

Krievijas uzņēmējs, baņkieris Ivans Kivelidi, kurš 1995.gadā tikai nogalināts, izmantojot kādu ķīimisku vielu, kura, kā tagad tiek apgalvots, esot "Novičok" analogs.

Zīmīgi, ka ofisā, kur ar dienesta telefona klausuli tika saindēts uzņēmējs, mira arī viņa palīdze referente 35 gadus vecā Sāra Izmailova  un pataloganatoms (40), kurš veica Kivelidi sekciju. Inde, ar kuru tika noindēts baņķieris, eso bijusi ievietoa viņa kabineta tālruņa klausulē. Pēc neoficiālas informācijas, persona, kura ievietoja indi, izmantoja speciālu aizsargtērpu, taču, tas nepaglāba slepkavu no bojāejas, atstājot nenosauktus slepkavības pasūtītājus.

Lietā parādās arī kāds meklēšanā esošs Rīgas omonietis Artūrs Talanovs, kurš it kā bijis starpnieks vai pat indīgās vielas pircējs.

Tāpat lietā ir ziņas, ka Kivelidi esot bijis miesassargs, kurš pēc tam pazudis, bet esot zināms, ka viņš esot strādājis kopā ar Andreju Lugovoju KGB 9.pārvaldē (valsts augstāko amatpersonu apsardze), kurš, savukārt tiek vainots bijušā KGB darbinieka Aleksandra Ļitviņenko slepkavībā..

Source: wikipedia.org

No places

    loading...

        Relations

        Relation nameRelation typeBirth DateDeath dateDescription

        No events set

        Tags